Українські війська зазнали найбільших втрат за рік: фото з місця боїв
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські війська зазнали найбільших втрат за рік: фото з місця боїв

Українські війська зазнали найбільших втрат за рік: фото з місця боїв
Джерело:  online.ua

Бойовики на окупованому Донбасі значно посилили інтенсивність обстрілу позицій українських військовослужбовців з важкої зброї, забороненої Мінською угодою, через це українська армія зазнала великих втрат.
Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його прес-службу.
"Тільки за останню добу в результаті обстрілу сім українських військовослужбовців загинули, дев'ять отримали поранення", - сказав він і підкреслив, що це - найбільша кількість втрат за останній рік.
У той же час спікер Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив на брифінгу, що до загибелі українських бійців привели обстріли бойовиків і підрив на вибухових пристроях.
"Відповідальність за ці криваві провокації несе військово-політичне керівництво РФ, яке системно і послідовно торпедує мирний шлях вирішення конфлікту і звільнення окупованих територій", - зазначив в свою чергу Турчинов.
За його словами, про системну підготовку до активізації військового протистояння з боку РФ свідчить концентрація уздовж лінії розмежування важкого озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.
"Крім того, протягом останнього місяця значно активізувалося використання російських безпілотних літальних апаратів як розвідувальних, так і ударних", - додав він.
Секретар РНБО підкреслив, що безпілотні літальні апарати запускали не тільки з окупованої, але і безпосередньо з російської території.
"Хочу привернути увагу наших стратегічних партнерів до демонстративної і цинічної дискредитації Росією всіх спільних мирних зусиль", - сказав Турчинов.
За його словами, "шлях умиротворення агресора замість посилення санкцій і інших реальних дій призводить лише до зростання кількості жертв як серед українських військових, так і серед мирного населення, а також збільшує небезпеку розв'язання Кремлем повномасштабних військових дій в Європі".


Нагадаємо, ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі характеризується активізацією бойовиків в усіх напрямках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?