У Росії розповіли, як Путін "поверне" Україні ДНР-ЛНР
Категорія
Україна
Дата публікації

У Росії розповіли, як Путін "поверне" Україні ДНР-ЛНР

У Росії розповіли, як Путін "поверне" Україні ДНР-ЛНР
Джерело:  online.ua

Російський журналіст Ігор Яковенко розповів, як президент Росії Володимир Путін "поверне" Україні окуповані території так званих ДНР и ЛНР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Каспаров.ру.
"Позиція європейських лідерів щодо ситуації в Україні виглядає як певна симетрія вимог і претензій. Спершу треба пожурити Путіна за те, що поцупив Крим і влаштував війну на сході України. Ну, а потім обов'язково суворий втик Порошенкові за невиконання Мінських угод. Класична модель недолугої училки, що виявила бійку на шкільному подвір'ї і вимагає, щоб Вова і Петя негайно помирилися. Їй байдуже до того, що шпаненя Вова вже два роки тиранить Петю і кожен день вимагає у нього гроші", - пише журналіст.
"Кордон між Україною і Росією не контролюється Україною. ДНР і ЛНР - це два бандитських утворення, повністю, на 100%, контрольованих з Москви. Це два медичних факти, відомих всім, хто цікавиться, людям планети, крім тих, хто дивиться російські телеканали і вірить їм. Але ж і Меркель (Ангела Меркель, канцлер Німеччини, - Ред.), і Олланд (Франсуа Олланд, президент Франції, - Ред.), і інші лідери європейських держав не є жертвами російського телезомбування", - продовжив він.
"Особливий статус окремих районів" - так мовою мінського троллінгу називають терористів ЛДНР - включає право формувати і контролювати свою прокуратуру, міліцію та суди, а також впливати на зовнішню політику всієї України і укладення нею міжнародних договорів", - вважає журналіст.
"Тобто весь процес перетворення ЛДНР на "окремі райони" України відбувається під повним контролем з боку Москви і за повністю закритими для Києва дверима. Після завершення цієї трансформації Україна отримує в своєму складі ті ж ДНР і ЛНР, на чолі з тими ж бандитами Захарченком та Плотницьким, але вже навіки неосудними, що мають власну "законну" армію (статус, розміри і озброєння загонів "міліції" самі визначать), свій суд, свою прокуратуру, а Росія одержує 100%-й контроль як за зовнішньою, так і внутрішньою політикою України через своїх маріонеток всередині України", - пише Яковенко.
"В Інтернеті гуляє ролик з концерту телеведучого Володимира Соловйова, в якому він пояснює, чому Росія не визнає державний статус ДНР і ЛНР", - пише журналіст і наводить цитати слів Соловйова.
- А навіщо нам частина Донецької і Луганської областей? - з глумливою усмішкою запитує Соловйов. - Ми запхаємо ДНР і ЛНР на територію України і тим самим, забезпечивши свій вплив зсередини, заберемо всю Україну. А вся Україна це ж більше, ніж Донецьк і Луганськ! - заздалегідь тріумфує Соловйов.
"У цьому Мінському глухому куті єдина сторона, до якої немає ніяких питань, це Путін. Він в цьому епізоді все робить правильно, виходячи з власних інтересів. У нього немає ніякого плану майбутнього країни, тому, щоб зберегти владу, він повинен підпалювати планету там, де може дотягнутися. Дотягнувся до України і підпалив. Питання йому має ставити Гаазький трибунал, а росіяни (і я в їх числі) повинні задати питання собі, що з нами не так, і чому ось ця бліда моль нами править вже 16 років і ще невідомо, скільки правитиме", - поділився думками Яковенко.
"Питання Порошенкові нехай ставлять українці, але його дії щодо Мінського троллінгу виглядають цілком розумними. Він заручник. Своїми силами впоратися з терористами явно не може. Перти на рожен і гнати на забій своїх співгромадян не хоче і правильно робить. З терористом говорить жорстко і прямо. З ідіотами-посередниками, які тролять його вимогами виконувати нездійсненне, ввічливий і ухильний. Мовляв, виконаю, звичайно, але ось тільки руки піду помию і додому подзвоню", - додав він.
"Головні питання до Європи. До Меркель і Олланд. Вони не можуть не знати і не розуміти все те, що написано вище. Можливо, і навіть напевно, формулюють це іншими словами, але суть того, що відбувається в Україні і навколо неї, вони явно бачать також", - закінчив журналіст.
Нагадаємо, один з бійців розповів, що українська армія здатна повністю звільнити Донбас максимум за два місяці за умови, що під час війни не втрутиться Росія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?