Скандал: справу про розстріли на Майдані можуть почати заново
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандал: справу про розстріли на Майдані можуть почати заново

Скандал: справу про розстріли на Майдані можуть почати заново

П'ятеро присяжних у справі колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Сергія Тамтури, Олександра Маринченка та Олега Янишевського, підозрюваних у вбивствах учасників Майдану в лютому 2014 року, заявили самовідвід, таким чином справу про розстріли активістів можуть почати спочатку.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Присяжні пояснили своє рішення маленькою винагородою, яка становить від 40 до 60 грн за одне судове засідання. Також присяжні заявляють про відсутність компенсації за проїзд по Києву до Святошинського райсуду. Один з присяжних сказав, що за такі невеликі гроші, які він отримує, його можуть вважати упередженим і навіть - «не сповна розуму».
Якщо суд задовольнить самовідвід присяжних, це означатиме розгляд справи спочатку.
Генпрокуратура в 2014 році передала до суду кримінальне провадження проти Зінченка і Аброськіна. Їх підозрюють у вбивстві 39 активістів Майдану 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській в центрі Києва.
10 лютого 2016 року в ГПУ заявили про завершення розслідування і направили до суду кримінальне провадження проти ще трьох екс-«беркутівців»: Маринченка, Тамтури і Янишевського. За даними прокуратури, цим особам інкримінується скоєння теракту, перевищення службових повноважень, умисне вбивство, замах на вбивство, перешкоджання проведенню мирних мітингів і зібрань, викрадення і приховування зброї після скоєння злочину.
Кримінальні виробництва проти всіх підозрюваних колишніх бійців «Беркута» об'єднані в одне.
У лютому в ГПУ заявляли, що снайпери спецназу СБУ, УБОЗ та Держохорони були на дахах Кабміну і Адміністрації президента, однак їх причетність до вбивств на Майдані не встановлена.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?