Якби вибори цієї неділі: названі партії, які потрапили б до Ради
Категорія
Політика
Дата публікації

Якби вибори цієї неділі: названі партії, які потрапили б до Ради

Якби вибори цієї неділі: названі партії, які потрапили б до Ради

Якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі, до Верховної Ради обрали б представників шести партій.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Згідно з результатами опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Центром Разумкова з 11 по 16 травня 2016 року, до парламенту пройшли б такі партії:

  • ВО "Батьківщина" - 12%;

  • "Об'єднання" Самопоміч "- 10,6%;

  • "Блок Петра Порошенка" - 9,9%;

  • "Опозиційний блок" - 9,1%;

  • "Радикальна партія" - 8,4%;

  • "Громадянська позиція" - 6%.


За партію "ВО "Свобода" готові проголосувати лише 3,6% опитаних, за партію голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі "Рух за очищення" - 2,7%; за "Народний фронт" - 1,3%; за партію "Національний рух Дмитра Яроша" - 1,8%; за партію "Наш край" - 1,6%; за партію "Українське об'єднання патріотів УКРОП" висловили намір проголосувати 1,5% респондентів, за партію "Сильна Україна" - 1,9%.


4,7% опитаних заявили, що закреслили б усі партії в бюлетені або зіпсували б його. 12,8% українців не визначилися, за кого б голосували, і відповіли "важко сказати".


Загалом у ході дослідження було опитано 2016 респондентів у всіх регіонах України, за винятком Криму і тимчасово окупованих територій Донбасу. Теоретична похибка вибірки становить 2,3%.


Раніше повідомлялося, що

згідно з опитуванням, проведеним соціологічною службою Центру Разумкова, більше половини українців не підтримують ідею надання Донбасу особливого статусу

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?