Яхта біля Ермітажу: як Луческу став тренером "Зеніта"
Категорія
Спорт
Дата публікації

Яхта біля Ермітажу: як Луческу став тренером "Зеніта"

Яхта біля Ермітажу: як Луческу став тренером "Зеніта"

Переговори Мірчи Луческу з керівництвом "Зеніту" тривали всього 20 хвилин.
Як повідомляє ONLINE.UA, про це розповів агент Луческу Аркадій Запорожану.
ЧИТАЙТЕ: Луческу офіційно очолив російський "Зеніт"
"Переговори тривали 20 хвилин. Позначили цифри, ніякої торгівлі не було. Ще до того, як ми прилетіли в Петербург, Містер висловив упевненість: цифри будуть відповідати майстерності тренерського штабу і досягнень, яких він домігся. Це стосується не тільки титулів, а й, скажімо, трансферів - купували за одну суму, продавали за іншу, набагато більшу. Мірча подивився контракт і сказав, що договір адекватний його очікуванням. Переговори йшли російською, яку знає Мірча, і англійською", - повідав Запорожану.
"Контракт підписаний на яхті навпроти Ермітажу. Це був експромт, і він вдався. Ми пішли від стереотипів. Перший день в Петербурзі виявився повний екскурсій - зокрема, побували на місці загибелі Пушкіна. До речі, дружина Мірчі, Неллі, за освітою історик, їй було дуже цікаво. З нами поїхав екскурсовод, і вони доповнювали один одного. До речі, Неллі - за паспортом Олена, бабуся у неї росіянка", - розповів Запорожану.
ДИВІТЬСЯНайяскравіші епізоди Луческу в "Шахтарі": опубліковано відео


Запорожану уточнив, що Луческу був в Санкт-Петербурзі майже дві доби. За цей час тренера познайомили з інфраструктурою клубу: стадіоном "Петровський", новою ареною, яку буде введено в дію в кінці року.


"Ми піднялися на найвищу точку арени, подивилися викотне поле. Потім побували на базі. Всім побаченим Містер задоволений. Особливо вразила нова арена. Це абсолютно новий проект, не копія якогось іншого. Справжнісінька літаюча тарілка! Трибуни дуже круті, тиск на суперника буде сильний", - розповів Запорожану.


Говорячи про цілі, поставлені перед Луческу, Запорожану сказав наступне: "Вивести клуб в топ-10 Європи. Ця мета сама собою має на увазі вихід у фінал Ліги Європи. У топ-10 можна потрапити тільки через виграш трофеїв в євротурнірах. Втім, є різні рейтинги - не тільки спортивні, а й рейтинг рентабельності, за фінансовим фейр-плей. Ці цілі написані на емблемі клубу".


ЧИТАЙТЕ

:

Луческу:

"Шахтар" робить все можливе, щоб об'єднати Україну


Разом з Луческу в "Зеніті" буде працювати і його тренерський штаб, який працював в "Шахтарі". Головним помічником буде Олександр Спиридон. Також буде фізіотерапевт, адміністратор штабу, тренер-аналітик і масажист.


"Зараз Мірча полетів до Києва, в Петербург повернеться, ймовірно, в перших числах червня - на презентацію", - підсумував Запорожану.


Нагадаємо,

Луческу пішов із "Шахтаря"

після фіналу Кубка України, в якому

"гірники" обіграли "Зорю"

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?