Західні ЗМІ повідомили про світову ганьбу Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Західні ЗМІ повідомили про світову ганьбу Путіна

Західні ЗМІ повідомили про світову ганьбу Путіна
Джерело:  Welt am Sonntag

Президент Росії Володимир Путін спробував повернути країну на світовий фінансовий ринок і зганьбився.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю Хольгера Цшепіца в Die Welt.
Вперше за десять років Путін хотів почати продаж доларових облігацій, показати, що Росія і на фінансових ринках є "світовою державою", і, перебуваючи в повній впевненості, що "гіганти з Уолл-стріт, європейські інститути і китайські кредитори - всі банки вишикуються в чергу заради угоди", провалився ще на стадії підготовки.
"У понеділок міністерство фінансів Росії сором'язливо визнало, що йому доведеться самостійно впоратися з оголошеними продажами доларових облігацій. Під єдиним керівництвом облігації будуть продані тільки підконтрольному державі банку "ВТБ Капітал", - йдеться в статті.
Цшепіц вважає, що Кремлю не вдалося залучити жодного західного банку для здійснення продажу облігацій інвесторам, оскільки в лютому США і Європейський союз застерегли установи від подібних фінансових операцій з Росією.
Відзначається, що Володимир Путін дорого заплатить за цю спробу. Агентство Bloomberg надало дані, згідно з якими, для того, щоб ВТБ коли-небудь міг розмістити облігації, Кремль пропонує банківський відсоток від 4,65 до 4,9% за десятирічні доларові облігації.
Хольгер Цшепіц також підкреслює, що спроба Росії прискорити продаж облігацій інвесторам демонструє, що Кремль залежить від ринків капіталу і прагне з їх допомогою покрити дефіцит бюджету. За прогнозами рейтингового агентства Fitch, дефіцит бюджету в цьому році виросте до 5% від економічного виробництва. Це найбільше зниження з 2010 року. Крім того, в 2016 році економіка, швидше за все, продовжить скорочуватися.
Як повідомляв ONLINE.UA, ізраїльський політолог Авраам Шмулевич вважає, що Володимир Путін вміє тільки воювати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?