Російські ГРУшники звернулися до Порошенка
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські ГРУшники звернулися до Порошенка

Російські ГРУшники звернулися до Порошенка
Джерело:  online.ua

Прохання про помилування засуджених в Києві на 14 років в'язниці росіян Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва подано президенту України Петру Порошенку.
Про це заявив адвокат Александрова Валентин Рибін, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
"Прохання про помилування Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова вже подано на підпис президенту України", - сказав Рибін.
Раніше адвокати росіян заявляли, що прохання може бути подано від імені родичів Александрова і Єрофєєва. Рибін же уточнив, що для подачі прохання необов'язково визнання обвинуваченим своєї провини.
Як сказав Рибін, така ж процедура проходить зараз в Росії з українською льотчицею Надією Савченко. "Це дзеркальна процедура. До вечора буде зрозумілий результат обміну (Єрофєєва і Александрова на Савченко, - Ред.)", - сказав він.
19 квітня Голосіївський суд Києва визнав росіян Євгенія Єрофеєва та Олександра Александрова, які були затримані в 2015 році в Донбасі, винними і засудив їх до 14 років ув'язнення.
Прокурори стверджували, що Александров і Єрофєєв були чинними військовослужбовцями Росії, коли в складі своєї розвідгрупи ГРУ прибули на Донбас. Самі обвинувачені спочатку підтвердили цю версію, але потім від своїх показань відмовилися.
Раніше повідомлялося, що ані засуджені, ані їх захист не будуть клопотати про помилування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?