Очевидець розповів, коли Ахметов втратив контроль над Донбасом
Категорія
Україна
Дата публікації

Очевидець розповів, коли Ахметов втратив контроль над Донбасом

Очевидець розповів, коли Ахметов втратив контроль над Донбасом
Джерело:  online.ua

Олігарх Рінат Ахметов мав можливість заспокоїти ситуацію на Донбасі і навести лад, але він втратив контроль над ситуацією, коли група російських диверсантів на чолі з Ігорем Гіркіним захопила Слов'янськ.
Про це розповів відомий український блогер та журналіст Денис Казанський в інтерв'ю ONLINE.UA.
«Я думаю, Ахметов вважав, що цю хвилю можна в будь-який момент погасити. Він просто не заважав, хоча, безумовно, мав можливості навести лад», - підкреслив він.
При цьому журналіст нагадав, що «Левченко (Микола Левченко, колишній нардеп від Партії регіонів - Ред.) і казаків підгодовував, використовував їх як тітушек».
«Усі ці казаки, які пішли потім воювати проти України, існували на гроші Партії регіонів. Я переконаний, що всі ці організації підгодовані, завжди були на підсосі у регіоналів і діяли за їх указом, коли отримали відмашку», - додав Казанський.
Крім того, блогер зазначив, що «і Неля Штепа (в той час - мер Слов'янська, зараз її судять за сепаратизм, - ONLINE.UA) про це говорила - губернатор Шишацький (Андрій Шишацький, до початку березня 2014 року - голова Донецької ОДА, - ONLINE.UA) тоді скликав мерів міст Донецької області і змушував їх збирати загони ополчення».
«Знаю з одного джерела, що мери міст збирали афганців, людей з товариства мисливців і пропонували створювати подібні загони. Мер Харцизька Валерій Дубовий викликав до себе одного мисливця, батька мого знайомого. Сказав: "Ти ж мисливець, у тебе нарізний карабін, потрібно створити групу і патрулювати місто!" До нас, мовляв, їдуть правосекі-бандерівці. Той не погодився, відповів: "Я не хочу!" Але це реально було», - пригадав Казанський.
За його словами, влада готувала незаконні збройні формування, а потім все пішло за некерованим сценарієм, і почалося свавілля.
«Однозначно, це сталося, коли в Слов'янськ (в квітні 2014 року, - ONLINE.UA) увійшов Стрєлков, що вже не входило в плани Ахметова і всіх місцевих товаришів», - резюмував журналіст.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: У Донецьку чекали, що його забере Росія, а Губарєв влаштовував мракобісся - Денис Казанський про початок війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?