Порошенко і Савченко розповіли, хто допоміг звільненню
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко і Савченко розповіли, хто допоміг звільненню

Порошенко і Савченко розповіли, хто допоміг звільненню

Звільнення української льотчиці Надії Савченко

стало спільною перемогою і наслідком тривалої роботи міжнародної коаліції союзників України.


Про це заявив

президент України Петро Порошенко

, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пряму трансляцію з Адміністрації президента.


"Хочу подякувати міжнародній коаліції, завдяки якій стало можливим звільнення Надії. Дякую канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, президентові Франції Франсуа Олланду, президенту США Бараку Обамі, лідерам країн-членів Європейського Союзу, які разом приймали рішення про впровадження санкцій проти Російської Федерації", - заявив президент.


Також Порошенко підкреслив, що "звільнення Савченко було б неможливо без Мінських угод, де чітко прописано зобов'язання Росії звільнити всіх заручників".


Глава держави додав, що спочатку обмін льотчиці був запланований на 18 травня, а пізніше зсунувся на 22 травня, а остаточний обмін став можливий сьогодні, 25 травня.



У свою чергу Надія Савченко висловила подяку своїй сестрі: "Якби не вона, я була б давно мертва".
«Я дякую всьому народу України, я вдячна всім хлопцям, які воюють за Україну і які загинули за Україну. Ми будемо, тому що ми - українці, тому що - ми народ, тому що ми - нація», - заявила українка.
Крім того, вона звернулася і до росіян: «Хочу передати привіт росіянам і сказати - нічого боятися, з колін можна і потрібно вставати. Їм потрібно вставати з колін, а нам потрібно не дати їм прийти сюди».
Після того, як Порошенко і Савченко завершили свої виступи, льотчиці була офіційно вручена золота зірка Героя України.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що 25 травня російських ГРУшників Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова відправили в Росію, а українка Надія Савченко змогла вилетіти до Києва.
Головні подробиці повернення Надії Савченко в Україну дивіться на ONLINE.UA.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?