Бойовик Стрєлков розвіяв надії ватажка ДНР
Категорія
Світ
Дата публікації

Бойовик Стрєлков розвіяв надії ватажка ДНР

Бойовик Стрєлков розвіяв надії ватажка ДНР
Джерело:  Співрозмовник.ru

Екс-лідер бойовиків так званої ДНР Ігор Стрєлков-Гиркин заявив, що  названі ватажком бойовиків Олександром Захарченко умови возз'єднання ДНР з Україною  просто нездійсненні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Sobesednik.ru.
"Якщо Захарченко буде дотримуватися такої позиції, то ні про яке возз'єднання мови бути не може. Україна ніколи не піде ні на які подібні дії. Принаймні, той режим, який зараз існує", - сказав колишній ватажок бойовиків.
За словами Стрєлкова, дуже складно коментувати заяви Захарченко.
"У нього завжди сім п'ятниць на тижні. Іноді ті заяви, які він вранці вимовляє, суперечать тим, що він вимовляє ввечері. Сказати, чим конкретно викликані ці заяви, поки не можна. Я думаю, у Захарченко немає особливого бажання повертатися до складу України. Тим більше на тих умовах, які може запропонувати Порошенко. А Порошенко може запропонувати такі умови, при яких Захарченко потрапляє до в'язниці", - сказав він.
Стрєлков розповів про варіант возз'єднання ДНР з Росією.
"Для того, щоб Росія пішла на возз'єднання з ДНР, треба хоча б, щоб вона її визнала. Поки Росія визнає Донбас тільки в складі України. Я думаю, що альтернативи возз'єднання Донбасу з Росією просто не існує. Я думаю, що ті чиновники в Росії, які займаються зараз українською проблемою, сплять і бачать, щоб якомога швидше спихнути Донбас Україні. Вони сподіваються таким чином позбутися від санкцій", - зазначив бойовик.
На його думку, говорити про реальний суверенітет так званих ДНР і ЛНР також не можна.
"Речі немає про те, щоб ДНР і ЛНР навіть Росія визнала. Це необхідно для їх існування. З тилу республіки не визнають, а з фронту на них напирає Україна, яка не збирається миритися з існуванням даних республік. Для того, щоб стати суверенними, треба спочатку припинити війну. Виграти війну без допомоги Росії вони не зможуть. Їм доведеться орієнтуватися на те, що їм диктує Москва", - вважає Стрєлков.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко заявив про приєднання до Росії в якості одного з можливих шляхів розвитку "республіки".


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?