Очевидець розповів, як в Донецьку чекали вторгнення військ Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Очевидець розповів, як в Донецьку чекали вторгнення військ Путіна

Очевидець розповів, як в Донецьку чекали вторгнення військ Путіна
Джерело:  online.ua

Журналіст і блогер Денис Казанський, який став очевидцем початку проросійських мітингів в Донецьку в березні 2014 року

, розповів, що в місті чекали вторгнення російських танків, після того, як Рада Федерації РФ дозволила президенту Росії Володимиру Путіну використовувати війська на території України.


Про це він заявив в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Рада Федерації РФ дозволила Путіну використовувати війська на території України, і березень 2014 го був страшний тим, що після цих заяв в Україні реально боялися, що в країну увійдуть російські танки. Ми в Донецьку їх чекали. Я спілкувався зі знайомими в СБУ, мені сказали: "Збери речі, щоб завжди бути готовим швидко виїхати - ми тобі маякнемо, коли треба валити!". І, в принципі, я цього чекав. Зараз всі сепари пі*дять, що вони були за мир, а ми, українці, - за війну. А, насправді, це ми були за мир і попереджали, чим усе це скінчиться, з самого початку. Але нас не послухали", - розповів Казанський.


За словами журналіста, лідер сепаратистів Павло Губарєв підстьобував жителів Донецька заявами про те, що Росія вже захопила Крим, і може захопити і Донбас.


"Губарєв відразу ж став пропонувати: "Давайте визнаємо народну владу в Севастополі!" Він апелював до досвіду Криму, куди росіяни вже входили, ентузіазм був підстебнутий саме цим. У Донецьку розуміли, що Росія може забрати і Крим, і Донбас - і заради цього варто виходити на вулиці. Як і належить при "гібридній війні", Росія підігрівала настрої, давала зрозуміти, що може втрутитися і, захопивши Крим, показала, що такий варіант можливий і в інших регіонах України", - згадує журналіст.
Повний  текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: У Донецьку чекали російські танки, а божевільним Губарєвим шантажували Київ - Денис Казанський про початок війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?