Два роки з початку боїв за Донецький аеропорт: опубліковані історичні відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Два роки з початку боїв за Донецький аеропорт: опубліковані історичні відео

Два роки з початку боїв за Донецький аеропорт: опубліковані історичні відео

26 травня прийнято вважати початком оборони Донецького аеропорта. У зв'язку з цим журналісти опублікували історичні відео подій дворічної давності.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свободу.
21 січня виповнився рік з тих пір, як українські військові залишили Донецький аеропорт. Тоді, в результаті підриву і руйнування перекриттів нового терміналу ДАП, силовики не могли продовжувати захищати позиції, які контролювали протягом 242 днів. Територія відійшла бойовикам ДНР. Хоча насправді це був вже другий випадок, коли сепаратисти займали новий термінал Донецького аеропорту імені Сергія Прокоф'єва. Вперше це сталося 26 травня 2014-го. Саме цю дату прийнято вважати початком оборони аеродрому. Тоді сепаратистам за допомогою співробітника місцевого СБУ без бою вдалося взяти під контроль будівлю.
Тоді вже через лічені години бойовики змушені були спішно залишати територію аеропорту. Військові розповіли, що 26 травня 2014 року в аеропорту в ході боїв було вбито близько сотні бойовиків. Такі ж дані наводять ватажки ДНР, правда, за їхньою версією, серед загиблих є і мирні жителі Донецька.
Українські силовики вийшли з бою без втрат, надовго закріпившись на стратегічно важливому об'єкті. Таким був результат операції, яку за підтримки штурмової авіації і бойових вертольотів здійснили українські бійці.


Тоді кістяк оборони аеропорту становили бійці 3-го окремого полку спеціального призначення з Кіровограда, які брали участь в операції, що стала початком тривалих і кровопролитних боїв за Донецький аеропорт.


Раніше в мережі з'явилося відео, на якому показано, як виглядає Донецький аеропорт через рік після його захоплення бойовиками, а також чути канонаду жорстокого бою в Авдіївці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?