Українцям розповіли про справжні настрої в окупованому Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Українцям розповіли про справжні настрої в окупованому Криму

Українцям розповіли про справжні настрої в окупованому Криму
Джерело:  online.ua

Журналіст Павло Казарін  заявив, що настрої жителів окупованого Росією Криму можна було назвати прорадянськими, а не проросійськими, зараз же багато розчарованих.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Перше: настрої в Криму, які було прийнято називати проросійськими, чесніше було б назвати прорадянськими. Тому що в Криму після 1991 року й гадки не мали про реальне життя в РФ. Люди складали уявлення про Росію з телевізора і поїздок до Москви і Пітера. А життя в Москві і російській глибинці - це різні речі. Ті кримчани, які голосували в Україні за прорадянські гасла, думали, що сучасна РФ - це СРСР 2.0. Тоді як Росія повсякденної реальності і Росія телевізійна - це зовсім різні речі", - каже журналіст.
"Друге: РФ в Криму в 2014 році влаштувала атракціон небаченої щедрості. Наприклад, ті, хто виходив на пенсію в 2014 році, отримали непогані гроші, а ті, хто вийшов вже в 2015 - ні. Вже в 2015 році премії і надбавки бюджетникам були зрізані. Мої знайомі з Севастополя кажуть, що така фрустрація є вже навіть у проросійськи налаштованих людей, які говорять, що РФ принесла їм прапор, відсутність української мови і новий підручник з історії", - додав він.
"А більше не принесла нічого: рівень бюрократизму виріс, так само як і рівень соціального неофеодалізму. До того ж, при Україні були різні центри влади, приструнити чиновника було можливо. У Росії жорстка вертикаль, і пройти її бар'єри і достукатися до когось майже нереально", - резюмував Казарін.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: В Украине есть четыре иллюзии насчет Крыма — журналист Павел Казарин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?