Знищення російської техніки в Сирії: з'явилися нові подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Знищення російської техніки в Сирії: з'явилися нові подробиці

Знищення російської техніки в Сирії: з'явилися нові подробиці

У мережі з'явилися нові подробиці знищення російської військової техніки на авіабазі Т4 ("Тіяс") біля міста Пальміра в Сирії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на розслідування незалежної групи волонтерів-розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT), опублікованому Радіо Свобода.
Волонтери підтвердили повідомлення приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, яка заявила про знищення чотирьох російських вертольотів Мі-24 на військовій авіабазі під Пальмірою.
Американці опублікували супутникові знімки бази, зроблені до і після знищення техніки, на яких видно сліди пожежі та обгорілі остови вертольотів і інших військових машин. За однією з версій, про які пишуть аналітики компанії, це відбулося в результаті обстрілу бази бойовиками "Ісламської держави", за іншою - вибухи могли стати наслідком пожежі та подальшої детонації боєприпасів.
У свою чергу, Міноборони РФ спростувало ці заяви. "Всі російські бойові вертольоти, що перебувають в Сирійській Арабській республіці, виконують планові завдання зі знищення терористів. Ніяких втрат серед особового складу російської авіабази немає", - заявив представник відомства Ігор Конашенков.
У новому розслідуванні активісти CIT проаналізували фотографії, зроблені журналістом агентства РІА Новини 21 березня. На знімках видно, зокрема, російський вертоліт Мі-24, хоча в підписі до фотографії він названий "вертольотом сирійських ВВС".



Вдалося з'ясувати і місце, на якому стояв вертоліт на знімку - воно збігається з точкою на супутникових знімках Stratfor, де видно сліди згорілої техніки.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про нові втрати російських військ в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?