Україні порадили, що робити з Кримом: названі кілька кроків
Категорія
Україна
Дата публікації

Україні порадили, що робити з Кримом: названі кілька кроків

Україні порадили, що робити з Кримом: названі кілька кроків
Джерело:  online.ua

Відомий український журналіст Павло Казарін назвав кілька кроків, які варто зробити Україні щодо анексованого Росією Криму.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
«Мало сказати, що Крим - це Україна. Треба ще сказати, що Україна, в силу певних причин, не може його повернути», - вважає він.
Журналіст нагадав, що жоден український політик не скаже, що Крим - це не Україна.
«Це закономірно. В Японії можуть змінюватися уряди, але ніхто не скаже, що Курили - це РФ. Греція може голосувати за будь-якого Алексіса Ціпраса, який сяде на шию Євросоюзу, але навіть він не стане говорити, що Північний Кіпр належить Туреччині», - порівняв Казарін.
Також він додав, що «на рівні мас немає достатнього запиту, ця тема не перебуває в порядку денному українських політиків».
«Але вона повинна максимально допомогти своїм громадянам у Криму. Наприклад, побудувати на кордоні Криму і Херсонської області сервісний центр, куди люди можуть приїхати для оформлення документів», - запропонував журналіст.
На думку Казаріна, важливим кроком було б спрощення для кримських абітурієнтів процесу вступу до українських вишів.
«Кримські випускники шкіл - люди, які народилися після 1991 року, вони вважають своєю столицею Київ, а не Москву. Треба не дозволити Москві приватизувати це покоління. Але якщо на низовому рівні немає такого запиту, то і політики його не відпрацьовували. У підсумку виходить, що гасло є, а наповнення у гасла - немає», - резюмував він.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: В Україні є чотири ілюзії щодо Криму - журналіст Павло Казарін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?