Адвокат Савченко назвав ім'я того, хто заважав їм в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Адвокат Савченко назвав ім'я того, хто заважав їм в Україні

Адвокат Савченко назвав ім'я того, хто заважав їм в Україні

Звільнення української льотчиці Надії Савченко

з російської в'язниці всіляко затягував представник слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк.


Про це заявили адвокати українки Марк Фейгін і Микола Полозов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Українську правду

.


Зокрема, Полозов розповів, затягування відбувалося з обох сторін: "Порівнювати тиск в РФ і Україні неможливо: в РФ це вертикаль спецслужб і ФСБ, ми там - під ковпаком, всі телефони прослуховуються. В Україні - зовсім інше ставлення, в своїй роботі ми в основному стикалися з підтримкою і допомогою, а не з протидією".


"Восени 2014 року на програмі "Шустер Live" я зустрів людину, якій ми писали папери і намагалися отримати білінг телефонів та інші документи, щоб долучити їх до матеріалів слідства, а він нам не давав. Ця людина - начальник слідчого управління СБУ Василь Вовк", - заявив Фейгін.


За його словами, Вовк відмовляв у наданні документів на запити адвокатів: "Я вам нічого не дам".


"Як можна вирішити цю проблему?", - запитали ми у нього. "Ніяк", - відповів Вовк", - додав адвокат.


Після цього, розповідають адвокати, вони звернулися до нардепа Сергія Власенка, який, в свою чергу, до тодішнього голови СБУ Валентина Наливайченка.


"І документи адвокатам почали надаватися. Але Вовк дав якесь інтерв'ю, в якому заявив, що ми всі - "агенти ФСБ"... Тобто певне перешкоджання було, але невідомо, заради чого і з якою метою", - заявив Фейгін.


Також він підкреслив, що звільнення Савченко мало відбутися ще 12 квітня.


"12 квітня очікували, що щось має статися... Наді сказали, що 12 квітня все буде нормально, ледь не борт літака чекаємо, і якщо не відпустять - то скажуть точну дату, коли. Але цього не сталося. Потім було якийсь рух перед днем ​​народження Савченко - 11 травня. Що її, мовляв, відпустять тепер, а Єрофєєва і Александрова - пізніше. І теж нічого не сталося. Такі були дати, якщо не враховувати інші дрібні приводи", - зазначив адвокат.


Як повідомляв ONLINE.UA, 25 травня

Надія Савченко повернулася до Києва

в результаті

обміну на роросійських ГРУшників Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?