Два українських в'язні в Чечні отримали величезні тюремні терміни
Категорія
Україна
Дата публікації

Два українських в'язні в Чечні отримали величезні тюремні терміни

Два українських в'язні в Чечні отримали величезні тюремні терміни

Верховний суд Чечні оголосив вирок українцям Миколі Карпюку та Станіславу Клиху, яких звинувачували в участі в бойових діях на стороні чеченських сепаратистів в 1990-х роках.
Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк, передає ONLINE.UA з посиланням на Facebook репортера.
«Суддя Верховного суду Чечні Вахіт Ісмаїлов засудив Карпюка до 22,6 років ув'язнення в колонії суворого режиму; Клиха - до 20 років ув'язнення», - написав він.
Водночас Наумлюк додав, що обидва українці «підписали заяви про подачу апеляції на рішення суду».
Як відомо, Карпюка і Клиха затримали в 2014 році і звинуватили у вбивстві і участі в бандформуванні під час війни в Чечні. За версією Слідчого комітету РФ, українці воювали в Чечні в складі загону бойовиків під назвою «Вікінг» і брали участь в боях, під час яких загинули не менше 30 російських військових.
Карпюк та Клих наполягають на своїй невинності.
Варто додати, що головними «доказами» звинувачення стали свідчення Олександра Малофєєва, засудженого на 24,5 року за вбивства російських військових у Чечні.
Як повідомляв ONLINE.UA, українці заявляли, що визнання ними провини були вибито слідчими під час жорстоких тортур.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?