Чому Путін відпустив Савченко: в Україні пояснили надії Кремля
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому Путін відпустив Савченко: в Україні пояснили надії Кремля

Чому Путін відпустив Савченко: в Україні пояснили надії Кремля
Джерело:  online.ua

Політичний експерт Євген Магда пояснив, чому  президент Росії Володимир Путін вирішив помилувати українську льотчицю Надію Савченко.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
"Чому Путін вирішив відпустити Надію? Причин у цього кроку може бути кілька. Найбільш очевидна: помилування Савченко для російського президента - вагомий аргумент у боротьбі за ослаблення санкцій Заходу. У Кремлі розуміють їх важкий вплив на російську економіку і змушені маневрувати, щоб знайти можливість для діалогу", - вважає він.
Ще однією причиною помилування Савченко, на думку Магди, є те, що Путін бачить в ній загрозу для української влади.
"Ще один резон - якщо в російській в'язниці Надія Савченко представляла собою проблему для Путіна, то після повернення до Києва вона може становити загрозу для української влади. Не виключаю, що такі висновки зробили російські аналітики. Ймовірно, саме тому для повернення Савченко на Батьківщину була обрана саме дата другої річниці обрання Порошенко президентом - Росія немов натякає, що може і далі домовлятися з українським президентом", - заявив експерт.
Більше  читайте в статті Євгена Магди для ONLINE.UA: Чому Путін відпустив Савченко: шість головних питань і відповідей

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?