Все залежить від Росії: "Велика сімка" прийняла рішення щодо санкцій
Категорія
Світ
Дата публікації

Все залежить від Росії: "Велика сімка" прийняла рішення щодо санкцій

Все залежить від Росії: "Велика сімка" прийняла рішення щодо санкцій

Лідери  "Великої сімки" на саміті в Японії  заявили, що готові посилити санкції проти Росії через її дій в Україні, якщо РФ не буде виконувати Мінські угоди.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.
"Ми знову звертаємо увагу, що тривалість дії санкцій буде чітко пов'язана з повним виконанням Росією Мінських угод і дотриманням суверенітету України. Санкції можуть бути ослабленими, якщо Росія виконає ці зобов'язання. Однак, ми також готові прийняти подальші обмежувальні заходи для того, щоб збільшити важку ціну для Росії, якщо її дії цього вимагатимуть", - йдеться в декларації за підсумками саміту G7 в японському Ісе-Шимі.
Лідери "Великої сімки" також висловили розуміння необхідності збереження діалогу з Росією для того, щоб гарантувати, що вона дотримується своїх зобов'язань і міжнародного права, а також для того, щоб "домогтися всеосяжного, стійкого і мирного розв'язання кризи (в Україні)".
"Ми зберігаємо єдність у нашому переконанні, що конфлікт в Україні можна вирішити тільки дипломатичними засобами і з повним дотриманням міжнародного права, головним чином правового зобов'язання в повазі українського суверенітету, територіальної цілісності і незалежності", - наголошується в декларації.
Лідери G-7 знову підтвердили свою позицію і засудили окупацію Росією Криму та запевнили в продовженні політики невизнання анексії і збереженні санкцій проти тих, хто з цим пов'язаний.
Нагадаємо, саміт відбувся за участю президента США Барака Обами, прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе, канцлера Німеччини Ангели Меркель, прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона, президента Франції Франсуа Олланда, прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо і прем'єр-міністра Італії Маттео Ренці.
Раніше повідомлялося, що  президент України Петро Порошенко звернувся до країн "Великої сімки" із закликом продовжити санкції проти країни-агресора Росії і вжити заходів для звільнення незаконно утримуваних в РФ українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?