У помилуванні Путіним Савченко знайшли нестиковки
Категорія
Політика
Дата публікації

У помилуванні Путіним Савченко знайшли нестиковки

У помилуванні Путіним Савченко знайшли нестиковки
Джерело:  Gazeta.ru

У Росії журналісти знайшли нестиковки в ситуації з обміном українки Надії Савченко, помилуваної президентом РФ Володимиром Путіним, на російських ГРУшників Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Газету.Ru.
За словами джерел видання, родичів загиблих журналістів ВГТРК (в загибелі яких звинувачували Савченко - Ред.) Катерину Корнелюк та Маріанну Волошину запросили в Кремль через відмову українки звернутися за помилуванням. Зустріч жінок з президентом РФ готувалася в екстреному режимі, про що свідчить той факт, що Катерина Корнелюк в день звільнення Савченко встигла з'явитися і на робочому місці в суді Салехарда, і в Кремлі, подолавши відстань у 3 тисячі км.
Тим часом 25 травня на сайті Кремля з'явилися кадри із зустрічі Путіна з близькими журналістів.
"Знаю, що більш ніж два місяці тому, а точніше 23 березня, ви зустрічалися з Віктором Володимировичем Медведчуком. І тоді, за результатами цієї зустрічі, звернулися до мене з проханням про помилування Савченко, яка засуджена російським судом", - сказав президент РФ.
Цей запис був викладений на сайті Кремля 25 травня о 14.15 за московським часом, проте в цей же день, за даними сайту Арбітражного суду Ямало-Ненецького автономного округу, де працює суддею Катерина Корнелюк, у неї було призначено шість судових засідань.
Журналісти спробували зв'язатися з Катериною Корнелюк, але її помічники відмовилися запросити її до телефону, також виявилася недоступна і інша учасниця зустрічі в Кремлі - Маріанна Волошина.
У свою чергу, прес-секретар колишнього глави Адміністрації президента України Віктора Медведчука запевнив, що зустріч президента РФ з Катериною Корнелюк та Маріанною Волошиною, в якій брав участь і його шеф, проходила 25 травня, а до цього Медведчук зустрічався з жінками наприкінці березня.
Джерела також розповіли, що переговори з обміну Савченко на Александрова і Єрофєєва увійшли в активну фазу в квітні, а кінцеві рішення приймали перші особи держав, причому сам хід переговорів тримався в таємниці.
"Рішення про підключення до обміну родичів загиблих журналістів було прийнято після того, як остаточно стало ясно, що Савченко не писатиме прохання про помилування", - переконані журналісти.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше адвокати Надії Савченко розповіли, що її звільнення пройшло за сценарієм українки, а Володимиру Путіну довелося викручуватися з рішенням про помилування і залучати родичів загиблих журналісті в.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?