У Росії озвучили сценарій неминучого розвалу РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії озвучили сценарій неминучого розвалу РФ

У Росії озвучили сценарій неминучого розвалу РФ
Джерело:  online.ua

Російський публіцист, драматург и блогер Володимир Голишев розповів, чого варто очікувати політиці Росії у виборчому циклі 2016-2018 років.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Питання влади на виборах в Росії, звичайно ж, не вирішуватиметься. Але сама ситуація транзиту влади (навіть суто номінального) для режиму вкрай небезпечна. В 2011-2012 рр. вибори були таким же безглуздим ритуалом. Але саме коротка мить невизначеності спрацювала як спусковий гачок - в Москві були хвилювання, що дуже нагадують ті, що почалися в Києві два роки потому (Євромайдан, - ONLINE.UA). Різниця тільки в тому, що в Москві "гамельнські щуролови" благополучно втопили протест в болоті, а в Києві Кремлю була потрібна ескалація насильства", - говорить Голишев.
"Уже зараз Кремль демонструє крайнє хвилювання в очікуванні "Майдану". Між тим, реальну загрозу йому становлять не "белоленточные" москвичі, а регіональні еліти, яким доведеться зламати "владну вертикаль", щоб вижити. Довгі роки невичерпний потік нафтодоларів дозволяв відкладати питання про життєздатність нової країни в межах РРФСР. Жити ставало краще, жити ставало веселіше. Виникла ілюзія ефективного управління країною і райдужних перспектив", - розповів він.
"А з місцевим начальством у людей були пов'язані не найкращі спогади - "лихі 90-е", "регіональні барони", "кримінал рветься до влади". І тому подібне. "Московський государ" мав величезний кредит довіри, якого він позбувся разом з нафтодоларами. Резерви поки дозволяють триматися на плаву, зберігаючи колишню адміністративну і бюджетну політику. Коли криза неплатежів стане загрожувати соціальним лихом, регіони явочним порядком стануть виходити з підпорядкування. Це неминуче", - резюмував блогер.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Кремль волнуется и ждет "Майдана", а Крым уже ненавидят — российский публицист.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?