Обшук соратника Саакашвілі в Одесі: з'явилися нові подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Обшук соратника Саакашвілі в Одесі: з'явилися нові подробиці

Обшук соратника Саакашвілі в Одесі: з'явилися нові подробиці

Печерський районний суд Києва дав дозвіл слідчим на  обшуки в кабінеті помічника голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі і екс-генконсула Грузії Теймураза Нішніанідзе, а також за місцем реєстрації фонду "На благо Одеси".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на копію відповідного документа, яка з'явилася в розпорядженні Української правди.
За даними слідства, з серпня 2015 року по лютий 2016 року Нішніанідзе здійснював розтрату коштів фонду "На благо Одеси", який розміщений в кабінетах Одеської обласної держадміністрації. Для розслідування і знадобився обшук в ОДА.
Згідно з постановою суду, провадження було відкрито 20 березня за ч. 5 ст. 191 і ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Виробництво веде департамент ГПУ з розслідування і нагляду в кримінальних виробництвах в сферах державної служби та власності.
Народний депутат від БПП Сергій Лещенко в Facebook написав, що обшуки проводить "департамент Кононенка-Грановського" - кишеньковий підрозділ Банкової в підпорядкуванні Столярчука, створений в лютому 2016 року, який веде все делікатні справи - від Сакварелідзе з Шабуніним та до Каська".


Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що обшуки у колишнього грузинського дипломата Теймураза Нішніанідзе проходили на законних підставах.
У свою чергу Міхеїл Саакашвілі зазначив, що генпрокурор Юрій Луценко й гадки не має, про що говорить.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?