Глава гучного "Миротворця" зробив скандальні заяви
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава гучного "Миротворця" зробив скандальні заяви

Глава гучного "Миротворця" зробив скандальні заяви
Джерело:  fakty.ua

Глава сайту "Миротворець" Роман Зайцев заявив, що рішення про публікацію списків журналістів, які пройшли акредитацію у так званих ДНР-ЛНР, було викликано бажанням назвати громадськості прізвища тих, хто співпрацює з бойовиками, а також зробив ряд інших гучних заяв на адресу представників українських ЗМІ .
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Факти.
За його словами, рішення про публікацію списків далося легко.
"Суспільство має знати прізвища тих, хто співпрацює з бойовиками і терористами (в словнику "співпрацювати" означає займатися з будь-ким будь-якою діяльністю). У частині термінології ми спробували бути дуже коректними. Якщо журналіст підписав з терористичною організацією ряд документів для отримання так званої акредитації, то нічим іншим, як свого роду договором про співпрацю, це назвати не можна. Але співпраця - це не пособництво, коли хтось свідомо сприяє агресору і його поплічникам, наприклад, повідомляє про дислокацію наших військ, веде розвідку тощо", - сказав Зайцев.
За його словами, журналісти самі публікують на сайтах своїх видань контактну інформацію.
"Що стосується даних - електронної пошти, номерів телефонів тощо - вони абсолютно відкриті. Про кожного журналіста відомо величезну кількість інформації, яку він сам публікує на сайтах своїх видань. Тож єдиний нюанс в цьому випадку в тому, що люди вступили в певні відносини з терористичною організацією. Ми говоримо в першу чергу про вітчизняних журналістів або тих, хто себе такими уявляє. Закордонним кореспондентам глибоко плювати на цю метушню. Вони є третіми особами у війні Росії проти України. Знайомі іноземні медійники зовсім не розуміють: чому їх українських колег так турбує це питання? Зверніть увагу, що завивання підняли саме наші ЗМІ, а їх представників в списку - всього нічого. Ось в чому проблема", - зазначив глава "Миротворця".
Він розповів, що акредитація у бойовиків передбачає попередню співбесіду з так званими представниками «спецслужб».
"Ви повинні розуміти, що умови акредитації в так звану ДНР передбачають попередню співбесіду з так званими представниками «спецслужб». Співбесіда в «МГБ» - це фактично вербування журналіста. Більш того, якщо він раптом захоче опинитися ближче до лінії зіткнення, обов'язково приставлять «смотрящіх». І ті безапеляційно вкажуть, що знімати, а що ні, про що говорити, про що не говорити. Яка в такому випадку об'єктивність і неупередженість?", - говорить Зайцев.
Він також пояснив, кого має на увазі, називаючи "журнашлюхами".
"Справа в тому, що в країні, за моїми оцінками, близько 20 відсотків грамотних, ерудованих, порядних журналістів. Їх голосу, на жаль, майже не чути. Решта 80 відсотків - «неупереджені» і «об'єктивні» журнашлюхи, копіпастери тощо. Саме вони 25 років віщають, що нічого хорошого в країні не відбувається, хоча насправді все не так. Багато змін, але вони їх не висвітлюють. Для них це прісно. Їм же потрібні сенсації і скандали. Кожен день. У нас навіть топові ЗМІ перестали самі генерувати матеріали. Подивіться: десь новина з'явилася, і всі інтернет-видання починають її поширювати, не вдаючись у суть, - навіть з тими ж граматичними помилками, що і в першоджерелі. А якщо це цільове вкидання для реалізації інформаційної спецоперації?", - зазначає Зайцев.
Він додав, що "Миротворець" вперше за всю історію України "розворушив це гадюче кубло".
"Що стосується ситуації, яка їх обурила... Так, ми фактично вперше за всю історію України розворушили це гадюче кубло. Вони почали сичати, обклалися міжнародним і українським законодавством про захист прав журналістів. Але наявність посвідчення з написом «преса» зовсім не означає, що вони належать до цього цеху. Об'єктивність у них нульова, про елементарні стандарти професії поняття не мають. Вони, як секта, окупували медіапростір і створили касту недоторканних. Схоже на те, як на естраді Кобзон і Петросян не дають молоді пробиватися. Десятки років одні й ті ж персонажі. Те ж саме і в журналістиці", - вважає Зайцев.
Нагадаємо, після того, як сайт "Миротворець" опублікував списки тих, кто акредитувався у бойовиків ДНР-ЛНР, деякі журналісти були цим обурені, що призвело до того, що волонтери заявили про закриття свого сайту.
Однак на захист сайту стали добровольці, військовослужбовці ЗСУ, НГ і прикордонники, співробітники СБУ та МВС, волонтери, журналісти і прості люди. Після цього в "Миротворці" заявили, что відновлять роботу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?