Україні дали зрозуміти, як вона може вступити до НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Україні дали зрозуміти, як вона може вступити до НАТО

Україні дали зрозуміти, як вона може вступити до НАТО
Джерело:  Укрінформ

Посол Польщі в Україні Ян Пєкло розповів, як європейські країни готують Україну до вступу в НАТО.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю політика Укрінформу.
Пєкло нагадав, що в липні у Варшаві відбудеться засідання комісії НАТО-Україна, на якому буде присутній президент України Петро Порошенко. Він зазначив, що це стане важливим сигналом як для Росії, так і для України і країн Євросоюзу.
"Він там не буде просто так, на саміті з'являться якісь конкретні пропозиції щодо України. Звичайно, на порядку денному ще деякий час не буде питання про членство України в НАТО. Але необхідно пам'ятати, що є рішення про створення спільної литовсько-польсько-української бригади", - розповів Ян Пєкло.
"Польща і Литва є членами НАТО, а тому формування спільної військової формації з України є підготовкою України до стандартів НАТО і усвідомленням думки, що в певний день Україна може опинитися в НАТО. Зрештою, це було сказано Генсеком НАТО: двері до членства в альянсі для України і Грузії відкриті. Напевно, в якійсь формі це буде повторено і в Варшаві", - додав політик.
Як повідомляв ONLINE.UA, в НАТО розповіли, чого очікують на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?