Українського політолога побили на ток-шоу в Росії: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Українського політолога побили на ток-шоу в Росії: опубліковано відео

Українського політолога побили на ток-шоу в Росії: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

У Росії під час зйомок політичного ток-шоу «Процес» сталася бійка між членом Комітету порятунку України Юрієм Котом та українським політологом В'ячеславом Ковтуном.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Аргументи і факти".
Темою передачі була ситуація в Україні.
В якості експерта в студії Кот представляв позицію українців, опозиційно налаштованих до нинішнього режиму, Ковтун, завсідник російських політичних передач, традиційно відстоював погляди, близькі до офіційного Києва.
Як повідомили свідки подій в студії, конфлікт виник під час виступу Юрія Кота. Він розповідав про свого 17-річного сина, який живе в Україні, і його товаришів, які не сповідують радикальної ідеології, у яких зовсім інші герої, ніж у українських націоналістів.
«Ми дізнаємося, що це за син», - з усмішкою вставив репліку Ковтун.
Юрій Кот розцінив це як загрозу і кинувся до опонента. Він зробив два удари в голову Ковтуна.
«Я взагалі не зрозумів, що відбувається», - вигукнув потерпілий і в цей момент отримав третій удар.
«Це передача, чи це що?» - запитував вражений Ковтун у ведучих, одночасно стираючи кров з розсіченої вилиці.


Ведучі попросили покинути студію обох учасників конфлікту, звернувши увагу на неприпустимість рукоприкладства на ток-шоу.
В'ячеслав Ковтун прямо з гримерки викликав поліцію і після прибуття наряду написав заяву на кривдника.
«Ця справа в поліції. Вони розберуться», - повідомив Ковтун на своїй сторінці в Facebook.
«Я готовий відповісти перед законом, і це не проблема. І наступного разу, якщо він так відповість, я те ж саме зроблю. І будь-який нормальний чоловік так само зробив би», - прокоментував ситуацію Юрій Кот в ефірі радіостанції "Говорить Москва".
40-річний журналіст, шоумен і телеведучий Юрій Кот працював на українському телеканалі «Інтер» в якості ведучого ряду телепрограм і вважався офіційним голосом телеканалу. Під час протистояння в Києві Кот був ведучим «Антимайдану». У серпні 2015 року Юрій Кот увійшов до створеного колишнім прем'єр-міністром Миколою Азаровим «Комітету порятунку України».
48-річний політолог В'ячеслав Ковтун є директором Центру досліджень суспільних процесів «Експерт» в Києві. В якості політичного експерта він виступає як в українських, так і в російських ЗМІ. Ковтун є членом президії Ліберальної партії України, за списками якої балотувався до Верховної Ради в 2014 році. Однак в парламент партія не пройшла, посівши останнє місце серед тих, які брали участь у виборах.
Нагадаємо, в ніч на 22 травня в центрі Києва жорстоко побили військового фотографа і волонтера Сергія Моргунова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?