Саакашвілі наказав знести перший в світі пам'ятник Леніну
Категорія
Україна
Дата публікації

Саакашвілі наказав знести перший в світі пам'ятник Леніну

Саакашвілі наказав знести перший в світі пам'ятник Леніну
Джерело:  Одеська ОДА

Губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі

віддав розпорядження про знесення першого в світі пам'ятника комуністичному вождю Володимиру Леніну.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Одеської обласної адміністрації.


Як говориться в тексті нового розпорядження Саакашвілі про декомунізацію, в Одесі необхідно знести ряд пам'ятників: двох, що залишилися, Леніних (в парку Савицького і на території колишнього судноремонтного заводу), всіх Жукових, пам'ятники Іванову, Томасу, пам'ятні знаки на честь червоногвардійців і газети "Іскра" , меморіальні дошки Котовському, Блюхеру, Щорсу, Галану. Крім того, фасад штабу Південного оперативного командування позбудеться серпів і молотів, а ріг Мечникова і Болгарської - "стіни чекістів".



Раніше рішення про демонтаж Леніна в парку імені Савицького і Томаса на Італійському бульварі ухвалила міська рада Одеси.


Меморіал Леніну на території СРЗ є першим в світі - його встановили в травні 1924 року, через чотири місяці після смерті вождя.


Як повідомляв ONLINE.UA,

в Луганській області бійці ВСУ "декомунізували" пам'ятник Леніну, перетворивши його на пам'ятник Тарасу Шевченку.

.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?