Брали під впливом Кремля: Україна пояснила, чому не виплатить "борг Януковича"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Брали під впливом Кремля: Україна пояснила, чому не виплатить "борг Януковича"

Брали під впливом Кремля: Україна пояснила, чому не виплатить "борг Януковича"
Джерело:  online.ua

Міністерство фінансів і Міністерство закордонних справ України опублікували спільну заяву, в якій пояснили, чому Україна не буде погашати кредит на 3 млрд дол., отриманий в грудні 2013 року за домовленістю між президентом РФ Володимиром Путіним і тодішнім президентом України Віктором Януковичем.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням прес-службу МЗС.
Україна подала до Високого суду Англії заперечення проти лютневого позову компанії The Law Debenture Trust Corporation PLC, яка представляє інтереси Російської Федерації.
Як наголошується в документі, заперечення України проти позову обґрунтовують тим, що договір про запозичення є недійсним і таким, що не підлягає примусовому виконанню.
«Відповідно до чинного законодавства, Україна не мала необхідної дієздатності на момент укладення угоди, порушувала встановлені в той час межі запозичень, а також угода була укладена під тиском, що чинився з боку Росії на Україну протягом всього 2013 року з метою не допустити укладення Україною угоди про асоціацію з ЄС», - наголошується в заяві.
Також автори документа підкреслюють, що Україна має намір рішуче захищати свою позицію в цій справі, і такий захист є одним з елементів більш масштабної юридичної стратегії, спрямованої на притягнення Росії до відповідальності за агресію і інші протиправні дії по відношенню до України, включаючи незаконну окупацію Кримського півострова.
Нагадаємо, глава Міністерства фінансів Росії Антон Силуанов заявив, що Росія вимагатиме включення погашення "боргу Януковича" перед РФ на 3 мільярди доларів в програму допомоги Міжнародного валютного фонду Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?