До Криму кинулись мародери - український вчений
Категорія
Україна
Дата публікації

До Криму кинулись мародери - український вчений

До Криму кинулись мародери - український вчений
Джерело:  online.ua

Український археолог Сергій Теліженко розповів про своїх російських колег, яких він вважає мародерами через їхню діяльність в окупованому Росією Криму.
Про це він повідомив в інтерв'ю ONLINE.UA.


«Щодо колег із Росії — я їх вважаю мародерами, оскільки багато з них кинулися до Криму на різні аварійні розкопки, на прокладку газогонів. У результаті будуть знесені археологічні об'єкти. Тому усі росіяни, які зараз там копають - мародери і руки їм подавати не можна (для мене особисто)», — підкреслив Теліженко.

За його словами, у Криму лишилася низка об'єктів, де археологічні роботи не були завершені.


«Про що більш за все шкодую, так це про невдачу з грантом на дослідження неолітичних пам'ятків гірського Криму.І про те, що недодослідив одну стоянку неподалік від Бахчисарая», — додавил он.


Археолог згадав також, що «не закінчив роботу на стоянці Ардич-Бурун — це біля Привітного, під Алуштою. Унікалдьна пам'ятка, оскільки там знайдені найдавніші підтверджені сліди землеробства (карбонізовані зерна жита)».


«Кріме того, стоянка цікава тим, що її населення не лише займалося збиранням устриць та мідій, але й виготовляло з їхніх мушель "пронізі" (чи намиста). А ще вони вирощували велику та дрібну худобу. Дата стоянки — 3600-3400 до нашої ери», — резюмував він.

Більше читайте у  інтерв'ю на ONILNE.UА: Осколки "Градів" на давніх курганах і ЛНРівські "побрехеньки" — археолог про подорож на Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?