Росія розтоптала все: Пентагон жорстко відповів Путіну щодо систем ПРО
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія розтоптала все: Пентагон жорстко відповів Путіну щодо систем ПРО

Росія розтоптала все: Пентагон жорстко відповів Путіну щодо систем ПРО
Джерело:  Голос Америки

Росія не має права  різко реагувати на установку систем протиракетної оборони в Румунії та Польщі.


Про це заявив заступник помічника міністра оборони США Майкл Карпентер, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю "Голосу Америки".


"Я не думаю, що дії НАТО повинні викликати якийсь обов'язковий відповідь з боку Росії. Насправді, плани НАТО, особливо в питанні розгортання систем ПРО в Румунії і Польщі, давно не є секретом. Ми обговорювали їх з нашими російськими партнерами на протягом останніх 3-4 років. Ми були досить відверті і намагалися їх залучити до діалогу", - пояснив Карпентер.


Також представник Пентагону чесно називає причиною збільшення військової присутності військ НАТО в Європі російську агресію в Україні. "Що стосується військ країн альянсу, які присутні тут на основі ротації, і присутність військової техніки - це була реакція на дії Росії в Україні та інших регіонах, де Росія порушила всі основоположні принципи світоустрою. Росія розтоптала практично всі базові міжнародні принципи, які дуже ретельно створювалися після Другої світової війни, включно з суверенітетом і територіальною цілісністю держав", - заявив він.


Майкл Карпентер додав, що в США дуже серйозно ставляться до питання захисту союзників, а в Росії насправді добре розуміють мотиви установки систем ПРО.


"Вони розуміють, що системи, які ми розгортаємо, і наше прагнення досягти високої готовності збройних сил - це відображення нашої рішучості спільно захищати наших союзників, як в країнах Балтії, так і на території альянсу в цілому, - вважає Карпентер. - Ми сприймаємо положення статті 5 Статуту НАТО надзвичайно серйозно. це наша безперечна позиція, це наша клятва. про це говорив і президент Обама, і віце-президент Байден, і держсекретар Керрі і міністр оборони Картер. Ми про це заявляємо цілком серйозно".


Як повідомляв ONLINE.UA,  Росія настільки відстала від США у розвитку космічних технологій, що ніколи не зможе наздогнати американців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?