Бої за Зайцеве і повідомлення про загиблих: в мережі пишуть про загострення в зоні АТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Бої за Зайцеве і повідомлення про загиблих: в мережі пишуть про загострення в зоні АТО

Бої за Зайцеве і повідомлення про загиблих: в мережі пишуть про загострення в зоні АТО

Ситуація в зоні АТО на Донбасі продовжує загострюватися - бойовики активізувалися в районі селища Зайцеве, а багато волонтерів повідомляють про жорстокі обстріли українських позицій і загибель українських військових.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
«Пішла атака. Йде моторошний обстріл Авдіївки. Майже втрачено Зайцеве - там бойовики вже відбили кілометр і зайняли позиції. Широкино і Докучаєвськ - обстріли. Це п****ць якийсь. Наші не дають насипати. Але впевнений, ситуація найближчим часом зміниться. Це нахабство не пройде», - повідомив у своєму Facebook волонтер Мирослав Гай.
У свою чергу політолог Богдан Мірошников з Маріупольського університету в своєму Facebook написав, що по Зайцевому нічого подібного не було.
"Тільки лише звичайний обстріл наших позицій, як і всі останні місяці. Місцевими жителями підтверджується. До речі, багато хто, напевно, не знає, але саме селище Зайцеве ми практично не контролюємо з 2014 року", - запевнив він.
Тим часом на сторінці Nova gorlivka в Facebook українські патріоти написали і про інші новини:
"Тепер про хороше - було "жарко", були атаки, відбилися. Щодо "території" захоплення інформації немає. 200-х орків (убитих бойовиків - Ред.) троє... поки таке".
У свою чергу прес-офіцер штабу АТО Владислав Волошин повідомив, що обстріли в районі Зайцевого не фіксуються, але часто трапляються перестрілки, оскільки позиції бойовиків і українських військ поруч.
За його словами, в цілому ситуація в секторі «має чітку спрямованість до загострення», а за минулу добу в секторі зафіксовано 14 обстрілів з боку бойовиків.
«Щодо вчорашнього дня. Починаючи з 15:00 і майже до 23:00 обстрілювали Авдіївську промзону з 120-мм мінометів, 82-мм мінометів, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також працював снайпер», - розповів він.
Приблизно півтори години тривали обстріли позиції біля шахти Бутівки з 120-м і 82-мм мінометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також бої були біля населеного пункту Луганське.
Тим часом волонтер Галина Одноріг в своєму Facebook написала звернення до президента України Петра Порошенка і начальнику Генштабу Віктора Муженка з вимогою відреагувати на ситуацію відповідними наказами.
«Сьогодні знову втрати, три 200-х. Сьогодні в Маріуполі чергове свято, відкривають нову поліцію, так може нам туди привезти труни хлопців, щоб ви на власні очі все побачили? Може, вже потрібні термінові зміни у нас на фронті?» - написала вона.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше волонтери повідомили подробиці обстрілу і загибелі українських військових в зоні АТО на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?