Пожежа в будинку для літніх людей під Києвом: з'явилися розповіді очевидців
Категорія
Україна
Дата публікації

Пожежа в будинку для літніх людей під Києвом: з'явилися розповіді очевидців

Пожежа в будинку для літніх людей під Києвом: з'явилися розповіді очевидців

Очевидці пожежі в будинку для літніх людей в селі Літочки в Київській області розповіли про подію.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Комсомольску правду в Україні.
"Ми тут більше шести років живемо, і ніколи подібного ще не було", - розповідають жителі села, згадуючи ніч, коли загорілася будівля будинку престарілих. Ближче до пів на четверту ранку вони почули гул, а потім побачили яскраве світло з будівлі пансіонату.
Одним з перших, хто відправився на допомогу мешканцям двоповерхового пансіонату, виявився житель села Василь. За його словами, побачивши яскравий спалах, він здивувався, подумавши, чому так рано почався схід сонця. Але слідом за цим чоловік почув крики і одразу ж кинувся на вулицю.
Біля будинку для людей похилого віку зібралося близько 15 місцевих жителів. Хтось із сусідів викликав рятувальників, за їхніми словами, спецтехніка приїхала приблизно через 50 хвилин. Щоб не втрачати час, жителям села довелося рятувати людей з вогню самостійно.
"Я витягнув двох жінок. Вони були лежачі, толком не рухалися, не говорили. Ще один місцевий теж пішов витягати людину, але через розбите скло поранив собі ногу. Я чув, як люди кричали "врятуйте", але вже через 10-15 хвилин крики затихли. Було багато диму, всюди вогонь. З нами разом рятувала людей жінка з персоналу пансіонату. Витягла одну людину, слідом пішла ще за кимось і загинула... її привалило якимись балками", - розповідає місцевий житель Василь.
За словами місцевих, до приїзду медиків всіх постраждалих залишали у дворі однієї з сусідок, потім їх відвозили на швидкій. Будинок згорів приблизно за годину.
Серед сусідів вже ходять розмови, що один з мешканців будинку для людей похилого віку любив дивитися телевізор до раннього ранку, і через це і сталося коротке замикання. У поліції ж поки цю версію не підтверджують.
"Можливо, через телевізор, а може, просто проводка барахлила. Загалом, будинок цей не старий, він близько п'яти років стоїть точно. За територію старенькі не виходили, в усякому разі, ніколи їх не бачила на вулиці, місця для прогулянки у них вистачало. Але ледь не щотижня там від старості хтось помирав. Люди там старенькі жили, деякі навіть толком і не пересувалися. Але ніколи з пансіонатом скандалів не було, ніхто не скаржився на них. Хоча дивно, що таке місце розташоване серед звичайних житлових будинків, без якихось вивісок. Чутки давно ходили, мовляв, власник незаконно тримав цей будинок престарілих, і будівля значилася просто як приватний будинок", - розповіла місцева мешканка.
У прес-службі Київської обласної державної адміністрації повідомили, що 30 травня в Київській області оголошено день жалоби за загиблими під час пожежі в будинку для літніх людей.
Нагадаємо, в пожежі, яка сталася в будинку для літніх людей 29 травня, загинули 17 осіб.
Як повідомляв ONLINE.UA, правоохоронці та рятувальники не були повідомлені про "будинок для літніх людей".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?