Адвокат Савченко написав Путіну про ганьбу і потворність
Категорія
Політика
Дата публікації

Адвокат Савченко написав Путіну про ганьбу і потворність

Адвокат Савченко написав Путіну про ганьбу і потворність

Російський адвокат Марк Фейгін, який захищав українську льотчицю Надію Савченко, недавно звільнену з російської в'язниці, звернувся з відкритим листом до президента РФ Володимира Путіна і запропонував йому звільнити українських політв'язнів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook юриста.
«Обставини помилування Савченко і подальший її обмін на Єрофєєва і Александрова 25 травня 2016 року вселили певні надії на вирішення ситуації з іншими засудженими українськими громадянами, які залишаються в РФ», - написав він.
За словами Фейгіна, такими політв'язнями є Юрій Солошенко, Геннадій Афанасьєв, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Олексій Чирній, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Валентин Виговський, Сергій Литвинов, Хайсер Джемілєв, Олександр Костенко і ряд інших.
«Зрозуміло, все це наслідки дій нашої країни на Сході України і в Криму. Адже поява цих українців в російських в'язницях (вивезених насильно, заарештованих і притягнутих до кримінальної відповідальності) має політичні причини», - переконаний адвокат.
Юрист додав, що в ході процесів над українцями «процесуальна форма була лише фасадом рішення амбітних політичних завдань вищого керівництва країни».
«Справа Надії Савченко неупереджено і невідворотно це довело. Хіба ні?
Наявність політв'язнів в РФ - це ганьба для країни яка вважає себе цивілізованою. Таким же ганебним тлом війни на Донбасі стала шалена українофобія в вітчизняних ЗМІ, розв'язана на догоду інтересам влади і з прямого їхнього потурання», - підкреслив він.
Фейгін додав також, що ця пропаганда стала додатковим приводом для знущань з українців у тюрмах Росії.
«Потворна ця пропаганда стала додатковим мотивом для знущань з українських політв'язнів у російських в'язницях», - написав адвокат.
На завершення він підкреслив, що не сумнівається в здатності Путіна «нарешті вже позбавити від подібних речей російське суспільство».
«Звертаюся до Вас із закликом відпустити (обміняти), прямо тепер, вищевказаних громадян України і тим самим закінчити все це», - резюмував він.
Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні президент України Петро Порошенко заявив про можливість швидкого звільнення з Росії ще двох українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?