Гірше, ніж катастрофа: Бальцерович розповів про маловідомий антирекорд України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гірше, ніж катастрофа: Бальцерович розповів про маловідомий антирекорд України

Гірше, ніж катастрофа: Бальцерович розповів про маловідомий антирекорд України
Джерело:  news.liga.net

Більшість українців не знають, що за рівнем витрат держ бюджету Україна перебуває серед світових антилідерів.
Про це розповів легендарний польський реформатор, представник глави держави в Кабміні Лешек Бальцерович, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю news.liga.net.
«Скільки людей в Україні знає, що за витратами держбюджету Україна - одна з антилідерів? Якщо врахувати рівень життя, то це справжній світовий антирекорд - навіть гірше, ніж в Бразилії, де зараз економічна катастрофа», - підкреслив він.
Водночас Бальцерович визнав, що вважає нормальною ситуацію, коли «більшість людей не володіє глибинною інформацією про економіку країни».
«Якщо не буде реформ, ситуація в країні буде тільки погіршуватися. І це, повірте, саме те, чого найбільше хочуть популісти насправді - відсутність реформ. Саме відсутність реформ створює базу для популістів, відкриває їм нові можливості для нескінченної критики», - переконаний він.
Польський реформатор наполягає: «Україні потрібні швидкі реформи комплексним чином».
«Комплексним! Шанс на успіх при цьому набагато вище, ніж шлях відкладених реформ. Якщо відкласти реформи - шансів на успіх немає взагалі ніяких. У той же час важливо поліпшувати комунікацію з суспільством», - резюмував він.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава МВФ Крістін Лагард висловила свою стурбованість відсутністю реформ в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?