Очевидець розповів, як "Беркут" тікав від "зелених чоловічків" бойовика Стрєлкова
Категорія
Україна
Дата публікації

Очевидець розповів, як "Беркут" тікав від "зелених чоловічків" бойовика Стрєлкова

Очевидець розповів, як "Беркут" тікав від "зелених чоловічків" бойовика Стрєлкова
Джерело:  online.ua

Відомий український журналіст і блогер Денис Казанський згадав, як загін «Беркута» в повному екіпіруванні ганебно втік від двох бойовиків в Слов'янську.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
«12 квітня (2014 року) я працював з громадським данським телебаченням. Дізнаємося, що в Слов'янську міліцію захопили озброєні люди. Данці запитали: "Чи можна поїхати туди?" - "Ну їдьмо!" - згадав блогер історію поїздки.
За словами Казанського, на мосту, при в'їзді в Слов'янськ, стояли двоє озброєних людей, яких він назвав «зеленими чоловічками», якими, як з'ясувалося пізніше, керував російський диверсант Ігор Стрєлков.
«На мосту стоять "зелені чоловічки", двоє. У масках, в повній екіпіровці, автомати Калашникова в руках. І одночасно з нами заїжджав до Слов'янська пазік з ментами. Таке жалюгідне видовище, Пазік ледве їде, дзижчить, повзе», - додав журналіст.
Блогер зазначив, що всередині пазіка сиділи люди «в екіпіровці, мабуть, "Беркута".
«І ці два бойовики встають на дорогу і пазік гальмують. Хтось виходить. "Зелені чоловічки" кажуть: "Розгортай, сюди в'їзду немає!" Пазік розвернувся і поїхав», - підкреслив він.
Казанський підкреслив своє здивування: «Повний автобус беркутні, а проти них - двоє! Розвернулися і поїхали!».
При цьому блогер зазначив і повну необізнаність СБУ, яка новину про захоплення Слов'янська дізналася після його дзвінка.
«Будівля міліції в Слов'янську була оточена барикадами. Там теж стояли "зелені чоловічки" в амуніції. Було зрозуміло, що це не професійна армія, як в Криму, але і не донецька бикотня. І я дзвоню знайомим СБУшникам: "Що, все вже? Захопили нас?" А вони навіть не розуміють, про що це? Вони від мене новину цю дізналися», - резюмував він.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: До Донецька приїхали нацисти з Росії, а ДНР врятував від смерті Стрєлков - журналіст про те, як почалася війна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?