В Україні зібралися скасувати три вихідних дні
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні зібралися скасувати три вихідних дні

Верховна Рада України
В Україні зібралися скасувати три вихідних дні

У Верховній Раді зареєстровано проект закону про скасування святкування Дня солідарності трудящих 1 и 2 травня і Дня перемоги 9 травня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт парламенту.
Документ пропонує замість святкування 1, 2 і 9 травня відзначати тільки 8 травня - як День пам'яті і примирення, який при цьому буде робочим днем.
Підписи під проектом №4722 про скасування цих свят вже поставили 11 депутатів з різних фракцій.
Законопроект передбачає скасування норми трудового законодавства про те, що в разі, коли святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого.
У пояснювальній записці депутати підкреслили, що для більшості українців День міжнародної солідарності трудящих пов'язаний не стільки з захистом трудових прав, скільки зі спадщиною СРСР. Також цей день використовується для дискредитації української державності та проведення проросійських акцій.
Автори законопроекту нагадали також, що 9 травня замість увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років антиукраїнські сили активно використовують для того, щоб розхитати ситуацію, розпалити ненависть в суспільстві.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше улюблена газета президента РФ Володимира Путіна влаштувала акцію пропаганди ненависті до українців, пов'язану з акцією «Безсмертний полк» в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?