Знаменитий російський рокер розповів, як в РФ б'ються старий і новий світ
Категорія
Світ
Дата публікації

Знаменитий російський рокер розповів, як в РФ б'ються старий і новий світ

Знаменитий російський рокер розповів, як в РФ б'ються старий і новий світ

Знаменитий російський рок-музикант і лідер групи "Сплін" Олександр Васильєв описав боротьбу старого і нового світу в Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю музиканта Радіо Свобода.
Васильєв розповів про старе і нове в Росії на прикладі лідера групи "Машина часу" Андрія Макаревича, через висловлювання якого забороняють концерти в РФ, і групи "Кровосток".
Відносно Макаревича Васильєв сказав: "яку б думку він не висловлював, забороняти концерти ... Доля така, такий у нього етап йде: чи то справедливість восторжествувала, чи то гормон здригнувся, не знаю, як це називається".
"Розумієте, коли він просто писав пісні і не висловлював ніякої думки (це в Радянському Союзі ще було), він впливав на ситуацію сильніше, краще і позитивніше, ніж зараз, роблячи прямі висловлювання. Ось це парадокс найбільший. Як тільки ти починаєш говорити щось прямо, все валиться. Пряме висловлювання і в поезії неприпустимо, в мистецтві неприпустимо. Тут саме такий випадок: те, що він говорив в піснях, впливало сильніше того, що він говорить прямо", - додав рок-музикант.
На питання про те, чи нашкодив собі Андрій Макаревич своїми висловлюваннями, Васильєв відповідає негативно. "Нічого він не нашкодив, - відповів лідер "Сплін". - Десь його заборонили, а десь не заборонили. Але він знає, що робить. Я точно так само, як і ви, стежу за розвитком цієї ситуації".
На думку рок-музиканта, на прикладі Макаревича і групи "Кровосток", тексти пісень якої намагалися заборонити як такі, що пропагують жорстокість, стикаються два світи: старий і новий.
"Старий радянський підхід і підхід нової Росії, підхід людей, які багато разів літали за кордон, бачили, як живе вся земна куля, і намагаються тепер це життя спроектувати на нашу територію. А територія-то ще зовсім не готова до таких різких змін, як виявляється. Ви ж бачите, що всюди пам'ятники Леніну стоять. Комуністичні символи ці всі. А проте тут ринкова економіка, і це зовсім не те, чого навчав Ленін. Подвійна ситуація", - резюмував Олександр Васильєв.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Андрій Макаревич опублікував вельми сумну статистику, згідно з якою при нинішньому президенті Росії Володимирі Путіні країна зазнає великих збитків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?