У Києві невідомий повернув голландцям вкрадену картину: з'явилося фото
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві невідомий повернув голландцям вкрадену картину: з'явилося фото

У Києві невідомий повернув голландцям вкрадену картину: з'явилося фото
Джерело:  Hromadske

30 травня невідомий приніс до  посольства Нідерландів в Києві  картину 1784 року "Nieuwstraat in Hoorn" Ісаака Оватера, яка ймовірно є однією з викрадених в січні 2005 року.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське ТБ".


"З великою ймовірністю, вона є однією з тих робіт, які були викрадені з музею Західної Фрісляндіі голландського містечка Горн в ніч на 10 січня 2005 року", - йдеться в повідомленні.


Відзначається, що чоловік отримав картину в подарунок кілька років тому, і весь інший час вона перебувала у нього вдома. Про походження і цінність картини чоловік дізнався, коли приніс твір мистецтва до фахівця на професійну консультацію щодо авторства, вартості та художньої цінності твору.


Саме під час консультації мистецтвознавець з'ясувала і повідомила власнику, що картина належить до викраденої десять років тому колекції, після чого той вирішив повернути її власникам. Зараз картина перебуває в дуже поганому стані і потребує реставрації.


Нагадаємо, всього з музею в Горні викрали 24 картини 16-17 століття і близько 70-ти срібних виробів.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Служба безпеки України виявила чотири картини з числа вкрадених в Нідерландах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?