Скільки бійців АТО загинуло з початку року і за всю війну: названа сумна цифра
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки бійців АТО загинуло з початку року і за всю війну: названа сумна цифра

Скільки бійців АТО загинуло з початку року і за всю війну: названа сумна цифра
Джерело:  РНБО

З початку 2016 року  в антитерористичній операції на Донбасі  загинуло 42 військовослужбовців Збройних сил України, і ще 350 поранені. При цьому, з початку АТО загинуло понад 10 тис українців.


Про це на засіданні міжпарламентської асамблеї Верховної Ради, Сейму Литви, Сейму і Сенату Польщі заявив перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова Михайло Коваль, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт РНБО.


"Уже більше 2 років наша країна є ціллю російської агресії. За цей час бойовики і їхні російські господарі вбили 10 тис українців, більше 20 тис - поранені, і близько 2 млн людей були змушені покинути свій будинок", - сказав Коваль.


Також він підкреслив, що з початку року зафіксовано 6380 обстрілів, а також спостерігається нарощування сил угруповань ЗС РФ на західному і південно-західному стратегічних напрямках, в тому числі і у самого кордону України.


"Станом на сьогодні російське військове угруповання на тимчасово окупованій території України становить: 15 батальйонних тактичних груп, 8 ротних тактичних груп і окрема мотострілкова бригада", - повідомив перший заступник секретаря РНБО.


Він додав, що загальна чисельність особового складу становить близько 36 000 військовослужбовців, які мають на озброєнні до 300 танків, 1002 бойових машини, 285 артилерійських систем, 149 реактивних систем залпового вогню, 4 тактичних реактивних комплексів "Точка У", 461 бойовий літак, 303 вертольота, 23 бойових корабля і 2 підводні човни.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Михайло Коваль також робив заяву про швидке настання військ Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?