Порошенко дав зрозуміти, чи буде Саакашвілі працювати далі
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко дав зрозуміти, чи буде Саакашвілі працювати далі

Порошенко дав зрозуміти, чи буде Саакашвілі працювати далі
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко  за підсумками першого року роботи губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі назвав його надійним членом команди.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook президента.


В ході робочої зустрічі з Саакашвілі, Порошенко доручив йому взяти під особистий контроль будівництво дороги "Одеса-Рені", яке має далеко не регіональне значення. "Ми дуже сподіваємося, що цей шлях стане коридором, що з'єднує Одесу з Румунією - Констанцою, Варною, з Болгарією і це буде проект, в якому будуть задіяні, в тому числі, і кошти ЄС. Принаймні керівництво Румунії і Болгарії запевнило мене в своїй зацікавленості і участі в цьому проекті", - підкреслив Петро Порошенко.


Він повідомив, що дав відповідні доручення щодо виділення коштів з Державного бюджету та Одеської обласної ради, а також висловив упевненість, що будуть виконані вимоги Закону про перерахування коштів від перевиконання планів митного збору. "Прошу взяти це питання під персональний контроль і якщо, не дай Бог, буде у нас зрив фінансування, уповільнення темпів або пересунення тендерів на будівництво дороги - прошу інформувати мене особисто", - зазначив президент.


Крім іншого, Порошенко наголосив на важливості прискорення і завершення в найстисліші терміни будівництва нового митного терміналу, і відмітив успішний характер трансформацій Одеської митниці за останній рік


За словами президента України, в Одесі буде створено спеціальний підрозділ Антикорупційного бюро, а Генпрокурору Юрію Луценку доручено невідкладно призначити нового прокурора області. "Створені всі умови для того, щоб продемонструвати і дати конкретний практичний результат. Можу запевнити вас в підтримці Президента, прем'єр-міністра і уряду, який робить все можливе, щоб забезпечити ефективне та швидке проведення реформ", - підкреслив Петро Порошенко.


Глава держави приділив особливу увагу необхідності забезпечення функціонування штабу Військово-морських сил України в Одесі і доручив Міхеілу Саакашвілі надати всіляке сприяння в цьому питанні.


Також Порошенко закликав губернатора Одеської області активізувати роботу по залученню і захист інвестицій і створення сприятливих умов для розвитку туристичного потенціалу Одеської області і зазначив, що те, як Одеса проведе цей курортний сезон - стане індикатором, лакмусовим папірцем для інвесторів.


У свою чергу, Саакашвілі повідомив, що: "згідно з нашими домовленостями з керівниками Румунії та інших суміжних держав у нас почалися європейські проекти. Для Одеської області це дуже корисні проекти - вони мають величезний потенціал для майбутнього не тільки Одеської області, а й України. Це перша така міжнародна перемога в регіональному масштабі для розвитку, для того, щоб залучити європейські фонди на користь кожного жителя цих регіонів".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Міхеїл Саакашвілі назвав народного депутата від Блоку Петра Порошенка Олександра Грановського "абсолютної мерзотою" і нагадав главі ГПУ Юрію Луценку, що саме він - єдиний генпрокурор країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?