Турчинов зробив гучну заяву про війну з Росією: з'явилося відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Турчинов зробив гучну заяву про війну з Росією: з'явилося відео

Турчинов зробив гучну заяву про війну з Росією: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов  назвав Росію агресором і попередив про можливість переходу до повномасштабних військових дій.


Про це він заявив на зустрічі з головою Сейму Литовської Республіки Лоретою Граужінене, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео-канал Турчинова.


В процесі обговорення ситуації на сході України, Турчинов пояснив, що в контексті мирного врегулювання ситуації в Донбасі, європейські країни повинні розуміти, що "Росія - це не третя сторона, а агресор".


"Це їхня зброя використовується для ведення вогню на сході, це їх солдати вбивають українців, це вони розв'язали війну, - підкреслив він. - Ми бачимо, як Росія щодня прицільно обстрілює українські позиції, при цьому відпрацьовуючи нову зброю і нові прийоми ведення бою, повністю ігноруючи базові позиції Мінських угод".


Також Олександр Турчинов підкреслив, що в результаті обстрілу Збройні сили України щодня втрачають загиблих і поранених бійців, і що дані небезпечні тенденції можуть перерости в повномасштабні військові дії. "Тому ми змушені готуватися до адекватної відповіді на дії Росії. Сподіваємося, що наші стратегічні партнери не будуть тільки спостерігати за загостренням ситуації", - зазначив він.


За словами секретаря РНБО, єдине, що може стримати Росію - сильна українська армія, для якої "надзвичайно важливо отримати військово-технічну допомогу від Заходу". "Ми активно розвиваємо оборонно-промисловий комплекс, але повністю не можемо закрити потребу по всьому спектру озброєння, необхідному для захисту України", - підкреслив він.


Крім іншого, Турчинов додав, що військово-технічна допомога потрібна "не після активізації військових дій, а як превентивні заходи, щоб не допустити цього" і констатував, що "поки Росія продовжує агресивні дії і окупацію частини української території, зокрема АР Крим, потрібно не знімати, а посилювати санкції".



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в РНБО озвучили сумну кількість загиблих українців на Донбасі з початку 2016 року і з початку військових дій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?