Загострення в зоні АТО: у бойовиків відбили зразок російського озброєння
Категорія
Україна
Дата публікації

Загострення в зоні АТО: у бойовиків відбили зразок російського озброєння

Загострення в зоні АТО: у бойовиків відбили зразок російського озброєння

Українські військові  в зоні АТО на Донбасі  відбили у бойовиків піхотний вогнемет, який є на озброєнні Росії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО.
"Черговим доказом того, що РФ поставляє зброю і боєприпаси бойовикам є захоплений в бойовому зіткненні з ДРГ ворога сучасний піхотний вогнемет, прийнятий на озброєння ЗС РФ", - йдеться в повідомленні.
Крім того, наголошується, що ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою - за добу бойовики 21 раз відкривали вогонь по опорних пунктах українських сил. У штабі заявили, що збільшення кількості обстрілів і знаходження на території України сучасної російської зброї пов'язані з недавнім прибуттям чергового "гумконвоя" РФ.
Повідомляється, що з мінометів калібру 120 мм бойовики обстріляли позиції сил АТО в районі Верхньоторецьке, Новобахмутівки, Красногоровки і Дослідного.
По українським військовим в Авдіївці та Невельському терористи вели вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів різних систем і 82 мм мінометів.
Крім того укріплення сил АТО неподалік Красногоровки, Новотроїцького та Талаківки були обстріляні зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і автоматичних гранатометів. В районі Красногоровки також вівся снайперський вогонь.
При обстрілі позицій ВСУ в районі Зайцеве бойовики використовували озброєння БМП і 82 мм міномети, а поблизу Станиці Луганської незважаючи на наявність там поста ОБСЄ, вели обстріл з кулеметів великого калібру, з гранатометів різних систем і озброєння БМП.
Раніше  в РНБО заявили, що з початку 2016 року в антитерористичній операції на Донбасі загинуло 42 військовослужбовця Збройних сил України, і ще 350 поранені. При цьому, з початку АТО загинуло понад 10 тис українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?