Названа ймовірна причина обвалу на звалищі у Львові: з'явилося нове відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Названа ймовірна причина обвалу на звалищі у Львові: з'явилося нове відео

Названа ймовірна причина обвалу на звалищі у Львові: з'явилося нове відео
Джерело:  online.ua

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що однією з можливих причин  обвалу сміття на Грибовицькому сміттєзвалищі, в результаті якого під завалами опинилися троє людей, могла стати велика кількість води, яку вилили пожежні під час гасіння пожежі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  112-Україна.
За його інформацією, причиною пожежі став підпал.
"Все почалося банально з підпалу. Підпалили полігон, пішло загоряння. Добу витратили на гасіння, вилили дуже багато води, можливо, це одна з причин, яка спричинила обвал", - розповів міський голова.
Садовій підтвердив, що пошукові роботи триватимуть поки пожежників не витягнуть з-під завалів. Для цього на місці є вся необхідна техніка. Він підкреслив, що загрози нових зсувів немає.
Мер Львова також розповів про подальшу долю звалища, яка знаходиться на балансі міськради.
"Полігон працює з австрійських часів. На сьогодні є попередня угода з Європейським інвестиційним банком на виділення коштів для рекультивації цього полігону, для фактично нового заводу з переробки сміття. Я сьогодні в Києві якраз це з прем'єром питання обговорював", - зазначив Садовий.
Крім того, в мережі з'явилося відео наслідків обвалу на найбільшому сміттєвому звалищі Львівської області в Грибовичах.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше,  через пожежу на великому звалищі використаних шин над Мадридом піднялася величезна хмара токсичного диму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?