Порошенка попросили про особливий статус не донбаської області: з'явилася відповідь президента
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенка попросили про особливий статус не донбаської області: з'явилася відповідь президента

Порошенка попросили про особливий статус не донбаської області: з'явилася відповідь президента
Джерело:  president.gov.ua

Президент Петро Порошенко

відповів на петицію харків'ян про створення в Харківській області особливого регіону "Слобожанщина", яка 9 травня 2016 набрала більше 25 000 голосів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.


Президент подякував усім, хто підписався під петицією, зазначивши, що забезпечення сталого розвитку регіонів, розвиток їх потенціалу з використанням інструментів державної підтримки і активних місцевих ініціатив є запорукою соціально-економічного зростання всієї країни і підвищення добробуту громадян.


Однак Порошенко підкреслив, що рішення про впровадження в окремому регіоні режиму найбільшого сприяння інвестиціям має прийматися в контексті реформ, що відбуваються в Україні, з урахуванням положень Стратегії сталого розвитку «Україна-2020» і відповідати принципам субсидіарності, повсюдності і фінансової самодостатності місцевого самоврядування. Необхідно створювати рівні умови для економічного розвитку регіонів, забезпечувати здатність місцевого самоврядування і будувати ефективну систему територіальної організації влади в Україні.


При цьому президент дав доручення прем'єр-міністру Володимиру Гройсману і голові Харківської ОДА Ігорю Райніну "грунтовно і всебічно опрацювати петицію з урахуванням стратегічних орієнтирів розвитку держави, розпочатої реформи бюджетної децентралізації та міжнародних зобов'язань України".


Нагадаємо, 26 травня прихильники створення в Харківській області регіону "Слобожанщина" пройшли маршем від будівлі уряду України до адміністрації президента в Києві. У заході взяли участь понад 500 осіб.


Раніше повідомлялося, що

в Харкові пограбували екс-міністра аграрної політики і продовольства та екс-керівника харківського відділення партії ВО "Свобода" Ігоря Швайку

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?