Лідер російських націоналістів розповів, як важко Путін розгойдав Донбас
Категорія
Світ
Дата публікації

Лідер російських націоналістів розповів, як важко Путін розгойдав Донбас

Лідер російських націоналістів розповів, як важко Путін розгойдав Донбас
Джерело:  apostrophe.ua

Лідер російських націоналістів і організатор "Російських маршів" Дмитро Дьомушкін

розповів, як президенту Росії Володимиру Путіну було складно розпалювати сепаратистські настрої серед жителів Донбасу.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Апостроф

.


"Уся ця так звана "Новоросія" потрібна була просто для відволікання уваги і можливостей політичної торгівлі, щоб потім, поступившись, отримати натомість якусь вигоду, з питання Криму, наприклад. Він (Володимир Путін - ред.) явно розраховував на велику підтримку на південному сході України. Ті люди, які носили йому ці пропозиції війни і операції "русскій мір", переконали його в цьому, підсунувши авантюру. І він дуже сильно прорахувався, повіривши їм. Я так вважаю. Але проте вони туди влізли, вважаючи, що Маріуполь, Харків, Одеса та Миколаїв постануть і всюди там "русскій мір" засяє, що в масі своїй населення активно підтримає їх вхід. Але люди виявилися пасивні, просто подивившись на це з боку", - розповів Дьомушкін в інтерв'ю виданню.


Лідер російських націоналістів зазначив, що воювати жителі Донбасу були не готові, тому Росія відправила туди своїх людей.


"Тобто вже на першому етапі Кремль змушений був там розставити своїх людей лідерами. Гіркін, Бородай, Губарєв... Всі вони - громадяни РФ. Навіть всі ці мирні мітинги донецькі були дуже маленькі для 4-мільйонної області, а воювати і зовсім люди були не готові. Видно було, що все це доводилося Кремлю форсувати і штучно розпалювати", - говорить він.


Дьомушкін вважає, що на першому етапі українська влада була вкрай слабка, щоб дати відсіч сепаратизму на Донбасі.


"Українська влада на першому етапі була вкрай слабка, а в тому регіоні у неї і зовсім вплив був мінімальним для жорстких дій. Війна дуже довго починалася. Її всіляко розгойдували, але вона не дуже йшла. По правді кажучи, люди не хотіли йти воювати. Я пам'ятаю всі ці переговори в Слов'янську, як вони ходили один одного лаяти на блокпости, як це все форсувалось диверсійними операціями, "хиталося". Українська армія на той момент взагалі не мала ні бажання, ні потенціалу", - сказав націоналіст.


Дьомушкін згадує, як в окупований Слов'янськ приїжджали піаритися російські депутати.


"Всі пам'ятають облогу Слов'янська... І за такої кількості техніки і сил ніяких рішучих дій не було. В блокований Слов'янськ мало не кожен день російські депутати примудрялися з'їздити і попіаритися. Звичайно, не по кущах, а по дорогах добиралися, і, звичайно, платили. Поки це все не розгойдали, це все було не схоже на війну, а так, на внутрішні розбіжності. Зараз ситуація дуже змінилася. Просто так уже нічого взяти не вийде. Ситуація перейшла в формат війни на знищення", - зазначив він.


Раніше

Дмитро Дьомушкін розповів, чому повернення льотчиці Надії Савченко в Україну - не перемога президента РФ Володимира Путіна.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?