Скандал із "чорною касою" ПР: Москаль обрушився на Ющенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандал із "чорною касою" ПР: Москаль обрушився на Ющенка

Скандал із "чорною касою" ПР: Москаль обрушився на Ющенка

Глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що ниточки "чорної каси" Партії регіонів, яка була опублікована журналістами, тягнуться до екс-президента України Віктора Ющенка, який здав владу Віктору Януковичу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт політика.
"Що ми шукаємо в "чорній касі" Партії регіонів на два мільярди доларів, якщо майже один мільярд забрали за здачу влади Януковичу колишній президент України Ющенко і його глави адміністрацій Балога і Ульянченко? Це всім добре відомо! І чому всі забули про аферу всеукраїнського масштабу з "Лікарнею майбутнього"? Невже важко підняти матеріали, коли Віктор Ющенко і його дружина Катерина створили фонд "Україна 3000" та в прямих ефірах влаштовували телемарафони, збираючи кошти для будівництва дитячої "Лікарні майбутнього"? В фонд добровільно-примусово платили всі олігархи - по 10,50,100 мільйонів гривень. А прості громадяни, наївно повірили в цю аферу, вносили добровільні пожертвування хто скільки міг. У результаті гроші з фонду вкрали, ніякої лікарні ніхто не збирався будувати і не побудував", - розповів Москаль.
Глава Закарпатської ОДА повідомив, що ще за часів президентства Януковича передавав в Генпрокуратуру матеріали по цій справі, а також додав, що "Лікарнею майбутнього" зараз має займатися НАБУ.
"Це відверта корупція і зловживання владою з метою особистого збагачення, за які так ніхто і не притягнутий до відповідальності. Хоча ще за Януковича я особисто направляв всі матеріали в Генеральну прокуратуру. Чому "Лікарнею майбутнього" не займається Національне антикорупційне бюро? Адже це його пряма компетенція - зловживання владою вищими посадовими особами. Масштабній афері з дитячою лікарнею давно пора дати юридичну оцінку", - підкреслив політик.
Москаль звинуватив Ющенка в тому, що він здав владу Януковичу.
"Будь-яке антикорупційне бюро починає свою роботу з вищого керівництва держави, тому я пропоную почати з екс-президента України Віктора Ющенка. А від нього ниточки потягнуться і до "чорної каси" Партії регіонів, і до корупційних схем, за якими він здав владу Януковичу" , - зазначив він.
Нагадаємо, нардеп Сергій Лещенко заявив, що серед одержувачів грошей від політичної сили екс-президента Віктора Януковича були депутати "Нашої України".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?