Цього не буде ніколи: у Путіна зробили різку заяву щодо Донбасу
Категорія
Світ
Дата публікації

Цього не буде ніколи: у Путіна зробили різку заяву щодо Донбасу

Цього не буде ніколи: у Путіна зробили різку заяву щодо Донбасу

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, який представляє президента РФ Володимира Путіна на міжнародній арені, категорично відкинув вимогу президента України Петра Порошенка про введення на Донбасі поліцейської місії ОБСЄ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
"Зараз раптом тема безпеки стала головною для Порошенка, і не тільки припинення вогню, але й забезпечення якимись силами безпеки на всій території Донбасу. Хочу сказати: на це Донбас ніколи не піде", - заявив він в ході онлайн-конференції в ефірі радіо "Комсомольская правда".
За його словами, в Росії заперечують проти створення місії, яка повинна гарантувати безпеку, але допускають посилення нинішньої місії ОБСЄ: "розширення (повноважень), збільшення кількості спостерігачів".
Також Лавров зажадав, щоб політичні процеси - вибори і надання особливого статусу Донбасу - почалися ще до того, як з'являться гарантії безпеки для людей в зоні АТО.
"Українці кажуть, що політреформи почнуться тільки коли безпека буде на 100% забезпечена протягом декількох тижнів або місяців. Але так неможливо, так не буває", - зазначив він.
Лавров перерахував ті кроки, які, на його думку, повинна зробити Україна, перш ніж можна буде говорити про забезпечення безпеки в регіоні.
"З політичних аспектів всі на боці Києва. Це стосується статусу Донбасу, який узгоджений в Мінських угодах і повинен бути закріплений в Конституції. Це стосується амністії... А зараз нам кажуть, що візьмуть на основі закону від 1996 року. Це крайній крок, який повинен бути закріплений в конституції - вибори. І в Мінських угодах прямо записано, що всі ці кроки повинні бути узгоджені з Донбасом, але нічого цього ми не бачимо", - вважає глава МЗС РФ.
Раніше повідомлялося, що представник бойовиків ДНР в контактній групі щодо Донбасу Денис Пушилін заявив, що теоретично існує шанс узгодити з Києвом проведення місцевих виборів на окупованих територіях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?