Рада ухвалила важливе рішення щодо ринку ліків в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ухвалила важливе рішення щодо ринку ліків в Україні

Верховна Рада України
Рада ухвалила важливе рішення щодо ринку ліків в Україні

Депутати Верховної Ради України серйозно спростили реєстрацію ліків в нашій країні, а для медикаментів, які пройшли атестацію в ЄС, США, Швейцарії, Австралії чи Канаді впровадили спрощену процедуру.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт парламенту.
Згідно з затвердженим документом, термін реєстрації ліків в Україні скорочується до 10 днів. За прийняття відповідного законопроекту №4484 «Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про лікарські засоби» (щодо державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів)» проголосували 239 депутатів.
Представляючи законопроект, глава парламентського Комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець заявила, що цей документ покликаний прибрати монополію фармацевтичних компаній на українському ринку і полегшити потрапляння в країну зареєстрованих в розвинених країнах лікарських засобів.
«Він дозволяє за моделлю європейської спільноти завести на територію України ті ліки, які українці сьогодні їздять купувати в Угорщину, Словаччину, Словенію, які коштують набагато дешевше, ніж представлені в Україні», - сказала вона.
У пояснювальній записці до документа зазначено, що закон пропонує скоротити терміни прийняття Міністерством охорони здоров'я рішень щодо реєстрації лікарського засобу до 10 робочих днів замість місячного терміну, встановленого раніше.
Також передбачається, що державна реєстрація лікарського засобу, що містить діючу речовину, яка вже зареєстрована компетентним органом Сполучених Штатів Америки, Швейцарії, Австралії, Канади або країни Європейського Союзу, здійснюватиметься за спрощеною процедурою.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав винуватців підвищених цін на ліки в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?