Хто і як віддав Луганськ Росії: оприлюднено гучний компромат
Категорія
Україна
Дата публікації

Хто і як віддав Луганськ Росії: оприлюднено гучний компромат

Хто і як віддав Луганськ Росії: оприлюднено гучний компромат
Джерело:  online.ua

Луганський політик і бізнесмен, народний депутат України V і VI скликань Володимир Ландик розповів про те, як колишній глава Партії регіонів  Олександр Єфремов ініціював сепаратистський переворот в Луганську, прикриваючись "гарантіями Володимира Путіна".
Про це він заявив в інтерв'ю ONLINE.UA.
Він пояснив, чому луганська еліта тримає зло на колишнього главу Луганської обласної державної адміністрації Єфремова.
"Тому що правила гри були вже обговорені, а Єфремов їх зрадив, не виконав того, що обіцяв. В лютому 2014 року в Луганську був сходняк. Приїхав брат Королевської (Костянтин Королевський, колишній заступник міністра регіонального розвитку Російської Федерації, - ONLINE.UA) і Сергій Глазьєв, радник Путіна, який часто до нас їздив. Вони зустрілися з Єфремовим і домовилися, як ділити активи після повалення української влади в Луганську. Єфремову сказали: "Нам не потрібен Луганськ, Донецьк - ви тут будете командувати!", - каже Ландик.
За його словами, Єфремов пообіцяв своєму оточенню під гарантії Путіна переділ активів Луганська.
"І розподілили: кому з місцевих бізнесменів дістануться шахти, кому сєверодонецький "Азот". У Луганську - кому універмаги, кому - ринки. І Єфремов під гарантії Путіна пообіцяв цей "переділ" своєму оточенню. А ті вірили: Путін в Луганськ увійде! І мені особисто говорили: "Перестань мочити Єфремова! Ми всі в одній команді! "Я відповідав: "У якій команді? Хлопці, я з вашої смердючої партії давно вийшов. У вас зараз не партія, а просто "паханат", бандитська організація! Ось і працюйте в своїй бандитської організації!" А вони мені: "Та ти розумієш!? Росіяни зайдуть, росіяни підуть, ми їм не потрібні, ми тут залишаємося!" А я їм пояснював: "Це війна на роки!", - зазначив політик.
Ландик розповів, звідки у нього з'явилася інформація про зустріч Єфремова з росіянами.
"Говорили найближчі Єфремову люди. Я цю інформацію озвучував в СБУ, і вони мене просили її не розголошувати: не давати прізвища, не розповідати про це. Виходить - вже порушую. Але я ці обіцянки давав два роки тому, і якщо СБУ - по **р, то буду розповідати журналістам. А зустріч з Королевським і Глаз'євим пройшла в маєтку Єфремова. Все було таємно, вони не ходили ні в ресторан, ні в облдержадміністрацію - боялися, що їх запишуть. Але їх здали, і запис їхньої розмови є у Петрулевича, того, що був у нас півтора місяці главою СБУ (Олександр Петрулевич, глава управління СБУ в Луганській області з 10 березня по 15 квітня 2014 року, - ONLINE.UA)", - повідомив він.
Бізнесмен також зазначив, що особисто передав відео екс-главі управління СБУ в Луганській області, на якому видно, як з "Укркомунбанку" привозили гроші в СБУ, захоплену сепаратистами.
"І Петрулевичу особисто я віддав відео - як з "Укркомунбанку" (власник - Едуард Лозовський, є другом і близьким бізнес-партнером Олександра Єфремова. Єфремов був головою правління банку в 1996-1997 роках, - ONLINE.UA) привозили гроші в СБУ (захоплену сепаратистами, - ONLINE.UA). Ми знімали, як виносили гроші в сумках з банку, вантажили в машину Daewoo зеленого кольору. Це машина їхала в СБУ, а ми ззаду знімали. Потім з даху облспоживспілки знімали ці сумки у дворі СБУ - як з них діставали гроші. І саме ці гроші роздавали в сквері навпроти. Цей запис я віддав Петрулевичу", - розповів Ландик.
Повний текст інтерв'ю Володимира Ландика читайте на ONLINE.UA: Ефремов сдал Луганск под гарантии от Путина

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?