Сепаратистам ЛНР возили сумки грошей від Симоненка - колишній депутат виступив із гучним звинуваченням
Категорія
Політика
Дата публікації

Сепаратистам ЛНР возили сумки грошей від Симоненка - колишній депутат виступив із гучним звинуваченням

Сепаратистам ЛНР возили сумки грошей від Симоненка - колишній депутат виступив із гучним звинуваченням
Джерело:  online.ua

Колишній народний депутат України, політик і бізнесмен з Луганська Володимир Ландик розповів про роль глави Комуністичної партії України Петра Симоненка в захопленні Донбасу сепаратистами.
Про це він повідомив в інтерв'ю ONLINE.UA.
За словами Ландика, людей для проросійських акцій частково давала Партія регіонів, а платив за це Спиридон Кілінкаров (перший секретар Луганського обкому КПУ, на той момент народний депутат України, - ONLINE.UA).
"Сам бачив (як Кілінкаров давав гроші - ONLINE.UA). На моїх очах у своєму кабінеті Кілінкаров давав гроші першому секретареві Рубіжанського міськкому КПУ Неллі Задираці, яка потім проголосила себе "міністром закордонних справ" ЛНР. І він давав гроші, які отримав від Симоненка", - розповів Ландик.
За його словами, тоді вийшло так, що в Києві він повинен був зустрітися з Симоненком. "Я у нього був в ЦК Компартії, на Подолі. А приїхали ми разом з Кілінкаровим, на моїй машині. І у Симоненка Кілінкарову навантажили грошима таку велику сумку. Я в неї, звичайно, не заглядав, але я-то все розумію: він з собою цю сумку привіз і на моїх очах зайшов з порожньою сумкою, а вийшов з повною. Так готівку і возили. Я Кілінкарова тоді ще до готелю підкинув".
"А за тиждень, коли повернулися до Луганська, у них в обкомі на Артема був прийом активу з області. І в той день Кілінкаров мене покликав похвалитися, який він шикарний ремонт зробив в обкомі - колишньому дитячому садку. Садок, до речі, я йому продав , можна сказати, - подарував. Дитсадок належав цегельному заводу, який я тоді купив. Він стояв занедбаний, я і віддав Кілінкарову цей садок, як зараз пам'ятаю, за 150 000 гривень. І ось я в гостях у Кілінкарова, якраз в кабінет заходить ця Задирака, і він їй дає пакет з грошима. Потім в Рубіжному почалися хвилювання, і Задирака там була головною призвідницею. І ці події легко зіставити, якщо я бачив процес з самого початку: від сумки з грошима у Симоненка в Києві - до комуністів на площах Луганської області", - розповів Ландик.
Він додав, що "Кілінкаров зараз їздить спокійно в Москву і ллє лайно на Україну (виступає в ефірах російських телеканалів - ONLINE.UA)".
"А потім повертається в свою квартиру, яку йому дав Єфремов, коли був главою регламентного комітету Верховної Ради. Кілінкарову Єфремов квартиру дав - а мені не дав", - зазначив екс-депутат.
Повний  текст інтерв'ю Володимира Ландика читайте на ONLINE.UA: Ефремов сдал Луганск под гарантии от Путина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?