У Меркель вже заговорили про поступове зняття санкцій з Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

У Меркель вже заговорили про поступове зняття санкцій з Росії

У Меркель вже заговорили про поступове зняття санкцій з Росії
Джерело:  Bloomberg

Міністр закордонних справ Німеччини в уряді канцлера Ангели Меркель Франк-Вальтер Штайнмаєр виступив за можливе ослаблення  економічних санкцій Європейського Союзу проти Росії навіть до того, як план мирного врегулювання для східної частини України буде здійснено в повному обсязі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.
Підхід "все або нічого" в спробі підштовхнути Росію до виконання своєї частини Мінських угод, підписаних за посередництва Європейського Союзу в минулому році між Росією і Україною, не дав бажаних результатів, повідомив Штайнмаєр закордонним журналістам в Берліні у вівторок.
"Якщо буде суттєвий прогрес в Мінських угодах, якого наразі немає, ми можемо розглянути питання про поступове зняття санкцій", сказав Штайнмаєр. Санкції, за його словами, не є самоціллю, але "повинні привести до політичного рішення".
Як зазначає видання, Штайнмаєр просуває позицію соціал-демократів Німеччини, молодших партнерів Меркель по коаліції, які висловилися на користь більш поміркованих підходів до Росії. Канцлер Німеччини Ангела Меркель і її колеги з "Групи семи" на щорічному саміті минулого тижня говорили про зв'язок "тривалості санкцій" з "повною реалізацією" Росією Мінських домовленостей.
Порушення режиму припинення вогню і відсутність прогресу в наданні "особливого статусу" деяким східним регіонам України є ключовими перешкодами, заявив Штайнмаєр. Німеччина і Франція, провідні європейські дипломатії щодо подолання конфлікту в Україні, готуються проштовхнути угоди з питання правових основ для місцевих виборів в Східній Україні, сказав він.
У своїй промові в понеділок пізно ввечері на німецько-російської конференції поблизу Берліна Штайнмаєр звинуватив обидві сторони конфлікту України в «перешкодах і затримках» і заявив, що Європа потребує Росії для забезпечення "міцної" безпеки на континенті.
"Ми повинні повернутися до спільної європейської архітектури безпеки, а це вимагає вирішення конфлікту в Україні, - сказав він. - І потрібно, щоб обидві сторони сприяли цьому рішенню".
Нагадаємо, як писав у своїй статті для ONLINE.UA політичний експерт Євген Магда, скасування або ослаблення економічних санкцій є для Росії пріоритетом зовнішньої політики. На цьому напрямі Кремль зосередить масштабні зусилля дипломатів і пропагандистів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?